SM-endurot Sysmässä

Heikki Helin
SYSMÄ

Enduron SM-sarja käynnistyi Sysmän Moottorikerhon isännyydessä. Eemil Pohjola oli ylivoimainen kellottaen pohja-ajat kaikilla kuudella maastokokeella. Hän peittosi kakkoseksi yleiskilpailussa sijoittuneen Jani Salosen neljällä minuutilla. Yleiskilpailun kolmanneksi ajoi JSMK:n Peetu Juupaluoma.

Lumi teetti töitä järjestäjille
Sysmän Moottorikerho teki todella suuren työn järjestäessään endurokauden SM-avauksen. Kelikään ei tehnyt hommasta helppoa, sillä lunta oli tullut enemmän kuin tarpeeksi ja ennen kisaa lämmennyt sää pakotti vielä perumaan toisen maastokokeen. Tuo maastokoe piti ajaa Majutveden jäällä, mutta jäälle noussut vesi esti sen.
Kisa saatiin kuitenkin ajaa todella hienossa kelissä. Yöllä oli ollut pikku pakkanen ja aurinkokin tuli esiin puolen päivän jälkeen. Oli siis mitä parhain ulkoilusää, vahinko vain, että yleisö ei saanut tulla kisaa seuraamaan.

Pohjola nopein kaikilla mastokokeilla
Eemil Pohjola näytti jo ensimmäisellä maastokokeella, ettei hän turhaan ennakkosuosikin viittaa kantanut. Kun kisa oli puolivälissään, johti Pohjola jo runsaalla kahdella minuutilla. Kakkospaikalle oli noussut kotispoorejaan ajanut Jani Salonen. Pohjola ei tehnyt virheitä toisellakaan kierroksella, vaan teki pohjat kaikille maastokokeille.

-Päivä käynnistyi hyvin. Tuli hyvät pohjat siihen ensimmäiselle pätkälle ja sen jälkeen saikin ajaa jo aika rauhassa eteenpäin. Tiesin suurin piirtein koko ajan, missä mennään. Reitti olisi ollut hyvä, jos ei olisi tullut näin lämmintä. Nyt se meni aika pehmeäksi, Pohjola kommentoi.

Jani Salosen uran paras kisa
Jani Salosen kisa sujui odotuksia paremmin. Salonen lähti hakemaan sijoittumista luokassa kolmen ja yleiskilpailussa kymmenen parhaan joukkoon, joten luokkavoitto ja yleiskilpailun hopea oli yllätys.
- Uran paras kisa, myönsi Salonen, jolle aikaisemmin on tullut tutuksi vain kolmospalli.

-Päivä meni hienosti ja olen tyytyväinen siihen. Varmasti tutuista poluista oli etua, sillä tiesin koko ajan missä päin pätkää mennään ja mihin suuntaan reitti kääntyy. Vaikkakin reitti oli tänään täysin eri kunnossa, kuin mitä olemme sitä harjoitelleet, Salonen kertoi.
Viime kaudella luokassaan E2 SM-sarjan neljänneksi sijoittunut sysmäläinen jatkaa nyt SM-sarjaa luokkansa kärjessä.

Muut sysmäläissijoitukset
E1-luokassa Sysmän moottorikerhon Joonas Salonen oli kahdeksas ja kerhokaveri Mikko Leppänen kymmenes.
Eemil Pohjolan hallitsemassa E3-luokassa. Sysmän Tuomas Nieminen kaasutteli kuudenneksi.
Aku Mannila oli 19 V40-luokassa ja Juha-Pekka Villgren samassa luokassa 21. Jani Nyberg oli 10. luokassa C1.
Sysmäläisistä keskeyttivät Rasmus Tuominen, Jani Koskenniemi, Janne Louhelainen ja Jussi Uotila.

Kuvassa: Jani Salonen kaasutteli uransa parhaaseen sijoitukseen, luokkavoittoon ja yleiskilpailun kakkoseksi. (HH)