Selkä edellä

Kyösti Piippo
Hartola

Hartolaan muuttanut liikuntaneuvos Raija Kinnunen ja Järvenpäässä asuva kuntosaliyrittäjä Tuire Rinta tekivät aikoinaan yhteistyötä 15 vuoden ajan; Raija liikunnanohjaajaliiton toimitusjohtajana ja Tuire saman järjestön puheenjohtajana.
Tiet kohtasivat jälleen Hartolassa, kun naiset päättivät järjestää Linna-hotelliin jumppaillan teemalla ”Selkäsi iloksi”.
Niinkuin teema kertoo, järjestäjillä on huoli suomalaisten selästä. Ja välilevyt ovat ne selän heikoimmat lenkit. Selkärangan avaaminen pumppaavalla liikkeellä venytellen ja kiertäen ovat selkäjumpan tärkeimpiä liikkeitä.
–Nyt mennään jumppaan selkä edellä ja isolla sydämellä. Olemme kiitollisia 100 -vuotiaasta Suomesta ja toivomme, että selkämme kestää myös seuraavat sata vuotta, filosofoi BB-valmentaja Tuire Rinta.
Tuiren mukaan ihminen elää nykyään kehittyneen lääketieteen ansiosta entistä pidempään ja selän pitää pysyä toimintakunnossa. Selkäjumppa on paitsi kuntotapahtuma myös pilke silmäkulmassa tehty iloinen ja sosiaalinen hetki.
Rouvat Raija ja Tuire olivat kutsuneet mukaansa Hartolaan kaksi alan ammattilaista, fysioterapeutit Arto Kojon ja Katja Tynjälän. Jumpan avainasemassa oli suomalainen innovaatio, Bodybow – selkäkaari.
Bodybow on monipuolinen kuntolaite hoitotilanteisiin ja kotiharjoitteluun. Sitäpaitsi se on tyylikkään näköinen puusta valmistettu laite, jota ei tarvitse kotona piilotella. Fysioterapeutti Arto Kojo on laitteen todellinen asiantuntija ja hänen johdollaan Linnaan kokoontunut ryhmä veti tehokkaan jumppatuokion.
Tuire Rinta tähdensi vielä kertaalleen, että bodybow sopii kaikenikäisille niin liikunnan kuin fysioterapian tarpeisiin.
Rinta pyörittää Järvenpäässä kuntosalia +50 -asiakkaille. Vaikka salilla harjoitellaan tosissaan, on meininki rentoa ja kuntoilu hoituu ilman musiikkia.
–Asiakkaita yhdistää sosiaalisuus ja samanhenkisyys. Oma kroppa on tunnettava ja liikkeitä tehdään sen mukaan.

Kuvassa: Ennen selkäjumppaa ilmeet olivat iloiset. Kuvassa vasemmalta selkätiimin edustajat Tuire Rinta, Raija Kinnunen, Arto Kojo ja Katja Tynjälä.