Ruokapalvelua kotipöytään

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Pitopalvelu mielletään yritykseksi, joka toimittaa suurille ryhmille herkkuruokia erilaisiin pitoihin: häihin, syntymäpäiväjuhliin, ylioppilasjuhliin, hirvijuhliin tai hautajaisiin. Pitopalvelu Tarja Lehtonen on laajentanut viime aikoina toimintaansa pakon sanelemana ja toimittaa tilauksesta tunnetusti maukkaita ruokiaan myös yksityistalouksiin.
– Korona lopetti kaikki juhlat ja meidän oli pakko keksiä jotain korvaavaa toimintaa tilalle, sillä tilauskanta tippui hetkessä yli 50 % entisestä. Viime kesän ja syksyn sekä 2021 alkuvuoden aikana on ollut vain muutamia pieniä tilaisuuksia.


Tarja pyöritteli peukaloitaan vain parisen viikkoa ja pisti tuulemaan. Hän ryhtyi markkinoimaan kotiruokaa yksittäisille asiakkaille. Tilaajapiiri on kasvanut some- ja suusta suuhun mainonnan avulla vauhdilla ja käsittää tällä hetkellä puolensataa asiakasta. Tietty menu on voimassa vähän yli viikon ja käsittää perusarkiruokia: keitto, lasagne, erilaiset laatikot jne. Juhlapyhiksi menu kasvaa käsittämään useamman ruokalajin, runsaamman pääsiäismenun jälkeen tällä viikolla tarjolla on jauhelihakeitto. Vapuksi ja äitienpäiväksi on taas tiedossa hyvän ruuan lisäksi myös kakkuja.
Ruuan jakelussa Tarja käyttää useampaakin tapaa.
– Annoksen voi noutaa minulta kotoa tai voidaan tehdä treffit vaikka torille. Ja tietysti se mukavin tapa, eli tuon ruuan tilausta seuraavana päivänä asiakkaan kotiin.


Tarja luottaa ensi kesään – heinä- ja elokuu on myyty loppuun.
– Juhlien henkilömäärät saattavat vähän pienentyä entisestään, mutta nyt ihmiset ovat päättäneet juhlia. Uskon vakaasti, että pandemia antaa siihen kesällä mahdollisuuden.
Tarja itsekin on valmis täyteen vauhtiin. Henkilökunnan rekrytointi arveluttaa hiukkasen, mutta mm. Nuori työ -projektista on usein löytynyt tarpeellinen apu.
Jotain muutakin lisää on keksitty Tarjan pitopalvelun tuotevalikoimiin. Suurta suosiota nauttinut salaatinkastike on saatavilla itse kullekin kauppojen hyllyissä. K-Supermarket aloitti salaattikastikkeen myynnin ja nyt sitä saa S-marketista ja muutamista kaupoista Heinolaa myöten.

Pitopalvelu Tarja Lehtonen aloitti toimintansa vuonna 2005 ja vuonna 2013 Tarja valittiin Sysmän vuoden yrittäjäksi.

Kuvassa: Lapsenlapsi Lauri on päässyt viime aikoina entistä useammin mummon syliin.