Remonttimies Vänttinen

Helena Mäkinen
HARTOLA

”Mis sie tarvit hyvää remonttimiestä, täs siul o sellane”

Jouko Vänttinen asuu avopuolisonsa kanssa sekä Jyväskylässä että Koitin Tennissä, jossa toiveina olisi viettää aikaa vielä nykyistä enemmän. Mies on tehnyt reilut 12 vuotta kaikenlaisia remonttitöitä lähinnä Mikkelin alueella. Koittiin Vänttinen eksyi alun perin remonttitöiden vuoksi.
– Toiveissa on, että saisin töitä täältä lähempää maaseutukotia, niin ei tarvitsisi niin paljon reissata.
Vänttinen on tehnyt monenlaisia remonttitöitä: sisustusremontteja, kalusteita, kylpyhuoneita, saunoja, laitureita, terasseja, ulkoverhouksia, kattoja. Nykyisessä kodissakin on tullut remontoitua keittiö, eteinen ja makuukamari, niistä purettiin seinälevyjä, että saatiin hirret näkyviin. Tunnelmallista tupaa ei tarvinnut remontoida.
– Ennen oman toiminimen perustamista olin Mikkelissä lattianpäällystysliikkeen palveluksessa. Omassa yrityksessä kun tekee töitä, siinä on se hyvä puoli, että voi itse järjestellä aikataulut tarpeen mukaan. Voi päättää, millaiseen hommaan haluaa ja voi lähteä. Mutta muutenhan yrittäjän arki on aikamoista pyöritystä. Töitä on tehtävä, kun niitä on. Töitä on kyllä riittänyt toistaiseksi hyvin.
– Oikeastaan vuodesta 2005 lähtien on remonttitöitä riittänyt! Lähilehti on nyt ensimmäinen, mihin olen mainoksen laittanut. Aina on löytynyt työtä, ja kun yhden kohteen on saanut valmiiksi, niin seuraava paikka on ollut jo odottamassa.
– Esimerkiksi Helsingissä on yksi perhe, jossa olen käynyt tekemässä  4-5 eri keikkaa. Sinne pyydetään aina uudestaan, kun kunnostustöitä tarvitaan. Puskaradio on ollut tähän asti paras mainoskanava. Ja tietysti, kun ihmiset näkevät ystävillään hyvin tehtyä työtä, niin sitäkin kautta tulee uusia asiakkaita.
Tabletistaan remonttimies näyttää kuvia tekemistään kohteista, työn jälki kelpaa vaativallekin asiakkaalle!