Lähitaitajilla laaja palvelutarjonta

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Osuuskunta Lähitaitajien toimisto sijaitsee Heinolassa ja sen muodostavat ammattitaitoiset jäsenet. Osuuskunnan tarkoituksena on tarjota toimialueellaan jäsenten suorittamia töitä ja palveluja alueen asukkaille. Tämä on osuuskunnan jäsenelle helppo ja turvallinen tapa työllistyä ja se auttaa häntä hankkimaan oman asiakaskunnan vaikkapa ennen yrittäjäksi ryhtymistä.  
Osuuskunnan palveluksessa on ainakin kolme työntekijää Sysmästä ja yksi  Hartolasta. Sysmäläisiä Lähitaitajien jäseniä ovat Sysmän kotitalkkari Markku Lindroos, Valittulan apumies Sami Lehtonen ja siivoustöitä tekevä Riitta Aartolahti. Hartolalainen Rauno Virtanen tekee sepäntöitä ja hirsitöitä.
Riitta Aartolahden aiempia työnantajia ovat olleet Aartolahti Ky, Cafe Paahtimo ja Siivouskikka Siltanen. Aartolahti on aloittanut työt Lähitaitajilla tämän vuoden alusta lähtien.
–Siivouskikan lopettaessa toimintansa en kuitenkaan uskaltanut ryhtyä heti yrittäjäksi. Tämä on hyvä tapa jatkaa samaa työtä ja onneksi asiakkaitakin on löytynyt.
Markku Lindroosilla on 20 vuoden kokemus kiinteistönhoidosta; teknisiä huoltoja, pikkuremontteja, kalusteasennuksia polttopuiden tekoa, muuttoapua, lumitöitä, nurmikonhoitoa ja kotiapupalveluja. Markun palvelutarjonta on laaja.
Valittulan apumies Sami Lehtonen toimii mökkitalkkarina, tekee remonttihommia ja maalaustöitä sekä suorittaa metsänraivausta ja polttopuiden tekoa. Ja mieheltä pystyy vuokraamaan kylpypaljunkin ulkokäyttöön.
Sysmäläisten osuuskunnan jäsenten mukaan toimiminen osuuskunnan työntekijänä on riskitön vaihtoehto yrittämiselle. Jäsen tekee tilatun työn ja kaikki paperibyrokratiaan liittyvät asiat hoitaa osuuskunta.
Työtilaukset voi tehdä numeroon 044 5717 707.