Toimintamies.com

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Benjami Pohjankoski erikoistui Kone-Heinolla työskennellessään ruostevaurioiden hitsaamiseen. Nyt mies on perustanut oman yrityksen ja Tmi Benjami Pohjankosken yksi erikoisosaamisista on juuri ruostevaurioiden hitsaukset.
–Varsinkin nuorilla autoilijoilla on vielä ajoneuvoja, joissa esiintyy ruostevaurioita ja paikkakunnalla eivät muut huoltomiehet juurikaan tätä työtä tee.
Benjamin työhistoriaan kuuluu  seitsemän vuotta Kone-Heinolla ja samoin 7 vuotta Vipe Oy:llä, tosin useammassa jaksossa kummassakin työpaikassa. Oman yrityksen perustamista mies on mietiskellyt kahvipöytäkeskusteluissa jo viiden vuoden ajan ja kävipä hän varmuuden vuoksi Verkostosta Voimaa -projektin järjestämän yrittäjä -kurssinkin.
Tmi Benjami Pohjankosken toimenkuva on laaja sisältäen luovasti erilaisia työhommia. Ruostehitsausten lisäksi autopuolelle sopivia töitä ovat muun muassa katsastuksessa todettujen vikojen korjaukset. Yrittäjällä on käytössä myös kaksi traktoria. Järeämpi neliveto on varustettu etukuormaajan lumikauhalla, sorakauhalla ja trukkipiikeillä, takana nostolaitteeseen sopii takalevy. Pienemmän traktorin lisävarusteita ovat takakauha, takalevy, halkomakone ja sorminiittokone. Eivätkä luovan yrittäjän palvelut tähän lopu: kaikki moottorisahalla ja raivaussahalla suoritettavat työt mies ottaa luonnollisesti vastaan.
Ulkopuolisten työtehtävien lisäksi Benjamilla on myös omia projekteja. Pihalla odottaa yhteenliittämistä traktorin etu- ja takaosa – nyt vielä kahtena kappaleena!
Omalta metsätontilta hän tekee puutavaran omakotitalonsa lämmittämistä varten ja samaiselle tontille on tarkoitus perustaa joku päivä ajoelämyksiä tuottava off road -rata.
Kaiken tuon lisäksi aikaa jää vielä toimia Itä-Hämeen FK-kerhon puheenjohtajana.