Rapala valloittaa Aasiaa

Rapala on aloittanut Kaakkois-Aasian valloituksen. 600 miljoonan asukkaan kauppa-alue rikkaine kalavesineen ei ole vähäpätöinen asia. Yksi kohdemaista on Thaimaan, jossa ikuinen kesä on tehnyt kalastuksesta joka miehen lajin.

Kalastaminen on vesistöjen golf, joka vaatii ykkösluokan varusteet. Rapalan uistimet ja siimat ovat vuosikymmeniä vastanneet Euroopan, Venäjän ja USA:n kalastajien asettamia laatuvaatimuksia. Nyt Rapala on valloittaa Kaakkois-Aasiaa. Yksi kohdemaista on Thaimaa, jossa kysyntä kasvaa. Omia uistimia Thaimaan vesistöjä ajatellen ei ole tehty.

– Pyrimme vastamaan alueiden kysyntään, mutta emme varsinaisesti maakohtaisiin. Syitä on monia, mutta se pääsyy löytyy veden alta. Kokonaisuudessa Kaakkois-Aasian kalastus on erityisesti suolavesialueella hyvin samantapaista samoista kalalajeista johtuen, Rapalan Kaakkois-Aasiasta vastaava johtaja Lars Ollberg kertoo.

Vaativat vieheet
Kaakkois-Aasian vesissä ei ui pieniä sinttejä vaan kunnon vonkaleita, jonka asettaa varusteille vaatimuksia.

– Joki- ja makeanveden kalastus vaihtelee jonkin verran. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mm. Thaimaassa täytyy tuotteiden kestää kovaa käyttöä sillä niin vahvoja ovat paikalliset vonkaleet. Ihan perushauki – ahvenvieheillä ei Thaimaassa pärjää. Sufix siinä on Thaimaassa saanut lujan suosion. Sufix kestää isommankin kalan. Suosituksi ovat nousseet myös isommissa uistimissa Rapala, Strom, Williamson ja Blue Fox, Lars Ollberg sanoo.  Hän lisää, että paikallinen läsnäolo on tärkeää, koska se tekee yrityksestä ensisijaisen toimittajan ja auttaa maksimoimaan myynnin ja tuotemerkkien hallinnan. Tämä on Rapalalta viisas ratkaisu sillä varsinkin Thaimaa tunnetaan maana, jossa tuotekopiot ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Maria Palo-Pasanen