Pullapajan omistaja vaihtuu

Helena Mäkinen
HARTOLA

Vapun tienoo merkitsi Pullapajan pitkäaikaiselle yrittäjälle Reijo Långille isoa muutosta.
– Vapunpäivänä olin viimeisen päivän yrittäjänä, syyskuulle jatkan Merja Höltän palveluksessa.
Hölttä kertoo, mistä kaikki lähti liikkeelle.
– Meillä oli vuoden verran lounaskahvila terveyskeskuksella. Reijo sanoi kerran leipää tuodessaan, että voisin ottaa hänenkin kahvilansa hoitooni. Asia jäi jonnekin muhimaan ja palasin siihen vuodenvaihteen tienoilla.
Lång muistaa, että Hölttä tuli käymään Pullapajalla.
– Minulla oli hiljalleen kypsynyt mielessä suunnitelma, että vaikka en pääse ihan suoraan eläkkeelle, niin jään pois vetovastuusta vuodeksi ja sitten 63-vuotiaana eläkkeelle. Perustin Pullapajan Jarkko Fågelin kanssa 22 vuotta sitten ja ryhdyin yrittäjäksi. Juhannuksena olen jo 47 vuotta tehnyt yötyötä leipurina. Haluan antaa tilaa muille. Merja tuli kysymään, olinko tarkoittanut totta sillä heitollani – siitä se lähti. Olen hirveän otettu siitä, että yritykselle tulee jatkaja.
Kumpikin on tyytyväinen ratkaisuun. Työntekijät ovat taitavia. Hanna Ihanajärvi jää Höltän palvelukseen ja Sanna Suomi on ollut jo kuukauden Reijon leipuriopissa. Kirsi Lång on juhannukseen asti Pullapajan palveluksessa.
Hölttä kertoo, että mitään radikaaleja muutoksia ei ole tiedossa.
– Jatketaan Reijon jalanjäljissä, myöhemmin voidaan kokeilla jotain, jos katsotaan tarpeelliseksi. Olen asunut 13 vuotta Hartolassa, mutta täällä kirkonkylällä ehdin olla vain Kahvila Kartanossa. Sinne ei riittänyt tarpeeksi asiakkaita. Firmamme on nimeltään Catering Hölttä Ky ja teemme Vantaan kaupungin leirikeskuksessa Lusissa töitä. Siellä on pääpaikkamme, jossa mennään kesät pää kolmantena jalkana. Talvet ovat siellä hiljaisia, niinpä tuumimme isännän kanssa, että tästä saisi tasoitusta. Jostain on leipä revittävä talvellakin.
Siirto tapahtuu kivuttomasti Långin tuella.