Jelppivä Helepin Pekka

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Pekka Palm on joutunut häärimään oman bisneksensä ulkopuolella viime aikoina Sysmän paikallisvaluutan teknisenä neuvonantajana niin toisille yrittäjille kuin yksittäisille kuntalaisillekin. Kaiken hulinan keskellä Heleppi -yritystä pyörittävän miehen vauhtia vähän keskeytettiin, kun paikallinen yrittäjäjärjestö valitsi hänet Sysmän vuoden nuoreksi yrittäjäksi.
Pekka perusti Helepin vuonna 2011 vaimonsa ompeluliikkeen apunimeksi, itse hän oli vielä töissä värikaupassa. Ihan itsenäisenä yrityksenä Heleppi aloitti v. 2015, mutta vielä silloinkin Pekka teki satunnaisia töitä Kone-Heinolle.
Pekka Palm sanoo olleensa aina kiinnostunut tietokoneista ja viihde -elektroniikasta ja sillä alueellahan Heleppi toimii.
–Yrittäjänä minulla on tietty vapaus rakentaa työarki itse, mutta samalla pitää aina muistaa oma vastuu perheen toimeentulosta.
Helepin tuotepaletti on varsin laaja: tietokoneet, viihde-elektroniikka, sälekaihtimien ja rullaverhojen myynti ja asennus ja kaiken huippuna mökkitalkkarin töitä.
–Tietokoneiden puhdistukset ja optimoinnit ja yllätys yllätys – vanhojen VHS -kasettien digitointi, luettelee Pekka suurimpia viimeaikaisia töitään.
Mutta palataan Sysmän paikallisvaluuttaan. Pekka tekee valuutan teknisten ratkaisujen helpottamiseksi ja opettamiseksi arvokasta työtä.
– Sysmien käyttömukavuudessa on pientä hiottavaa, mutta järjestelmään tehdään pieniä korjauksia sitä mukaa, kun tarvetta ilmenee.
–Tämä on kunnalta ja Päijät-Hämeen liitolta kuluttajille ja yrittäjille hyväntahtoinen ele. Useampien kannattaisi lähteä mukaan kokeiluun, kentällä on ihan turhaa vastarintaa.
Valintaansa vuoden nuoreksi yrittäjäksi Pekka Palm sanoo arvostavansa.
–Nuoreksi tituleeraaminen miellyttää aina!