Hartolan vappukonsertti

Kyösti Piippo
Hartola

Hartolan vappukonsertti oli oikea massatapahtuma. Parkkipaikan ohjailija oli hätää kärsimässä runsaan automäärän kanssa ja Kunkku Areenan kaikki paikat olivat varattuja.
Hartolan Viihdekuoro asteli ensimmäiseksi lavalle. Osuus alkoi reippaalla kappaleella ”Sinä lähdit pois” ja kulki Somerjoen ”Paratiisin” kautta kohti acapella lauluja. Ihan alussa miehet (12 miestä) olivat jäädä naisten (28 naista) jalkoihin volyymissa, mutta osion loppua kohti sointi harmonisoitui ja ”Kotimaani ompi Suomi” sekä ”On kesän kirkas huomen” soivat tosi kauniisti. Paratiisi siinä välissä pisti kyllä jalan vippasemaan, laulu svengasi. Lea Lutsin otteet kuoron johdossa ovat selkeitä ja voimakkaita ja ryhmän taso nousee vuosi vuodelta. Jaak Lutsin säestys on aina pomminvarmaa.
Hartolan Veteraanilaulajat yllättivät pehmeällä osaamisellaan. Ensimmäinen laulu ”On hetki” oli luotettavan tavanomainen, mutta Elvis -osio räjäytti pankin. Pehmeät miesäänet hyvin lausutulla englannin kielellä tekivät ”Love me tender” -hitistä uskottavan. Väinö Lyytisen kitara toi saundiin ripauksen iskelmällisyyttä. Hyvin soi myös kappale ”Can´t help falling in love” ja yleisön loppuablodit olivat koko konsertin raikuvimmat. Hyvät laulut oli Mirkku Tammisto-Kiiski konserttiin valinnut.
Juha Saarinen johti seuraavaksi lavalle Itä-Hämeen Harmonikat ja tutunomaisen rempseästi kaikuivat valssit ja tangot hanurien palkeista viidentoista soittajan voimin.
Konsertin hyväksi lopuksi Itä-Hämeen Harmonikkojen seuraksi saapui Viihdekuoro ja mallikkaasti soivat mm. ”Ilta Skanssissa” ja ”Sinitaivas”. Viimeisen kansanlauluosion aikana supattelimme katsomossa innokkaan kansantanssimiehen Hannu Järvisen kanssa, että reippaassa kansanlaulussa kuoro voisi laulamisen lisäksi osoittaa hyvää meininkiä myös eleillä ja kehonkielellä.
Täyden kympin konsertti, kertakaikkiaan. Toivottavasti ensi vapun siemenet on jo kylvetty maahan. Tilaisuuden juontajana toimi Martti Paaso.