Pinxinmäki avattiin

Ilmassa oli hiukkasen historian siipien havinaa, kun yleisö virtasi sisään Pinxinmäen taidehalliin seitsemän vuoden hiljaiselon jälkeen. Tunnelma oli toisaalta nostalgisen tuttu, toisaalta aivan uusia tuntoja herättävä.

Pinxinmäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Yrjänä Ahto tunnusti taidehallissa vallitsevan edelleen SuviPinxin vanhan hengen, mutta koko Pinxinmäen toiminta ponnistaa kuitenkin uudelta pohjalta. Ahto itse nimitti uuden ravintolan, taidehallin ja ympäristön kokonaisuutta kansanomaisesti ”viihtymöksi”. Toimintaa hallitsee reilu ja leppoisa henki.

Pinxinmäki on toiminnallisesti valmis, taidehalli on avattu ja ravintolan toiminta on täydessä vauhdissa. Muutama aitta on vielä tyhjillään ja viime hetken pihatöiden tuloksena ei nurmikko vielä viheriöi.

–Näistä seikoista huolimatta, on suorastaan ihme, että ollaan tässä tilanteessa. Se on syntymäihme, totesi Yrjänä Ahto.

Koko prosessi alkoi nimittäin yhdeksän kuukautta sitten. Idea Pinxinmäen ravintolatoimesta syntyi kolmen ”isän”, Pasi Sinisalon, Belo Bawen ja Yrjänä Ahdon keskinäisessä ideapalaverissa. Kun kunta lähti reippaalla tahdilla muokkaamaan Pinxin vanhaa päärakennusta miellyttäväksi ravintolaksi, syntyminen mahdollistui.

–Puitteet ovat nyt hyvässä kunnossa ja menestyksen tiellä olemme vain me itse, totesi Ahto rehellisesti.

Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki toi avajaistilaisuuteen kunnan tervehdyksen ja onnittelut. Hän totesi seitsemän vuoden suruajan olevan nyt ohi, kun kesän 2015 taidenäyttely avattiin Pinxinmäellä. Kitkiöjoki oli vakuuttunut siitä, että Pinxinmäen uusi alku tulee olemaan voimakas piristysruiske koko Sysmän elinkeinoelämälle.

Pinxinmäen taidenäyttelyn rakentaminen oli Ars Auttoisista tutun kuraattori Kati Joen mallikas taidonnäyttö.

–Aikaa oli todella vähän, mutta inspiroiva ympäristö valoineen ja äänineen sekä pitkät työpäivät tekivät kaiken mahdolliseksi, kertoi Joki.

Kasvi- ja hyönteismaailman pohjalta kootun upean näyttelyn taiteilijoita ovat mm. Maija Helasvuo, Anu Halmesmaa, Kaarina Kaikkonen, Klaus Kopu, Elisa Lientola, Marja Eerola, Anna Rikkinen, Lotta Mattila, Komugi Ando ja Susanna Autio.

Näyttelyn ilme on valoisa ja väljä – kävijän mielikuvitus pääsee liikkumaan vapaasti Joen taidokkaasti ripustamassa näyttelyssä. KP