Päijänteen turvallisuus paranee

Päijät-Hämeen Pelastuslaitos on hankkinut hiljan kolme uutta pelastustoimintaan varustettua venettä ja luovuttanut niistä yhden Sysmän VPK:n käyttöön kotisatamana Sysmä. Kaksi muuta venettä menevät järvipelastustoimintaan Padasjoelle ja Hollolaan. Veneen on suunnitellut ja valmistanut Loviisassa toimiva Tibeko Marine Oy ja uusi vene luovutettiin Sysmän VPK:n edustajille runsas viikko sitten. Tibeko  Marine Oy valmistaa monenlaista venekalustoa myös puolustusvoimien käyttöön.

Veneen valmistusmateriaali on polyesteri ja se kestää kolhut ja omaa paremman kantokyvyn kuin VPK:n vanha lasikuituinen vene. Uusi pelastusvene on valmistettu öljyntorjuntasäännön mukaiseksi, painaa n. 60 kg, on 4,60 metrin pituinen ja siihen on sijoitettu pelastuslaitteisto paareja myöten. 60 hevosvoiman Yamaha –moottori antaa viiden hengen miehistölle yli 20 solmun nopeuden.

–Uusi vene kestää kolhut ja sitä on helppo käsitellä. Päijänteen veneturvallisuus paranee tämän myötä huomattavasti entisestään, toteaa VPK:n päällikkö Jorma Sainio.

Veneen toimintoja esitellyt Tibeko Oy:n edustaja Mikko Mäki vei Jorma Sainion, Pasi Virtasen ja Asko Nurmisen ensimmäiselle koeajolle Majutvedelle ja porukka-ajon lisäksi jokainen halusi kokeilla kovaa menoa vielä henkilökohtaisesti. Kaikki kommentit veneen ominaisuuksista olivat kiitettäviä.

Vene on sijoitettu paloasemalle, missä se on lähtövalmiina trailerin päällä.

KP