Ohittamaton tarjous?

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Valokuvaaja, moniala -yrittäjä Jorma Sainio on tuonut julki hätkähdyttävän myynti-ilmoituksen. Hän on lopettamassa Sysmän Kuvapalvelu -yritystään eläkkeelle siirtymisen kynnyksellä ja siirtää yrittämisen painopisteen laivurin hommiin Päijänteelle. Ajatus on kypsynyt yrittäjän mielessä jo muutaman vuoden.
Sainion myyntiehdot yrityskaupalle ovat kohtuullisen edulliset.
–Avaimet käteen periaatteella, valmis paketti. Sovitaan tietystä päivästä, minä lopetan ja uusi yrittäjä jatkaa seuraavana päivänä. Erityisen upeaa olisi tehdä vaihto keväällä 20.4., silloin liikkeen avaamisesta on kulunut 35 vuotta.
–Kaikki välineet jäävät uuden omistajan käyttöön, omistusoikeuden jätän vielä toistaiseksi itselleni. Minulle riittää liikkeen tilasta kohtuullinen vuokra.
Kevät olisi otollinen ajankohta vallanvaihdolle siitäkin syystä, että Jorma ehtisi tehdä liikkeessään pientä remppaa ja tsekata kaikki nurkkiin kertyneet tavarat.
Jos uusi yrittäjä löytyy pian, sekin käy Jormalle.
–Jääpähän hyvää aikaa tarvittaessa opastaa ja ajaa sisään uutta yrittäjää.
Toimettomaksi ei ahkera mies jää eläköitymisen jälkeenkään, yrittäminen siirtyy maalta vesille. Uusi unelma-ammatti on vuosien mittaan valmiiksi koeponnistettu.
–Päijänteellä riittää jatkossa töitä, koska muu laivayrittäminen on sieltä hiipumassa.
Jorma Sainio uskoo, että aktiiviselle yrittäjälle töitä liikkeessä riittää. Valmiita ideoita on runsaasti, mutta yksin ei ole ollut aikaa niitä toteuttaa. Yrityksessä riittää töitä ahkerille käsille.
–Tämä on mukavaa työtä ja yksikään päivä ei todellakaan ole samanlainen. Tässä on niin monta osa-aluetta, että kesken päivän voit siirtyä valokuvista vaikkapa taulujen kehystämiseen.
Sysmäntien yli katsellessaan Sainio virkkaa ääneen yhden toivomuksen.
–Toivottavasti vanha S-marketin halli löytää yrittäjät. Se vilkastuttaisi entisestään myös Sysmän Kuvapalvelun toimintaa.

Kuvassa: Jorma Sainion myyntiehdot liikkeestään eivät ole ihan rajuimmasta päästä.