Moottorien pärinää Hartolassa

Helena Mäkinen
HARTOLA

Moottoriurheilutapahtuman järjestelyissä Tauno Hildenin ja Pekka Pyykön kanssa mukana ollut Lasse Koskinen kertoi perheen yhteisestä harrastuksesta. Koskisten ajopelejä ja voittopokaaleja oli yleisön nähtävänä. Lapset ovat olleet mukana pienestä pitäen.
Seuraavaksi ajoharrastuksestaan kertoivat Team Louhelaisen pojat. 12-vuotias Oliver kertoi ajaneensa 6 vuotta ja nuorempi, 5-vuotias Emi on päristellyt 2 vuotta. Hilden totesi, että lastenrattaista voi tosiaan suoraan siirtyä kotarin päälle! Isän kanssa pojat kiersivät kieputusrataa vauhdilla.
Radalla nähtiin vielä monia muita, mm. Samuli Uusitalo, enduron ja cross countryn ajaja, Henkka Rolig, joka on kiertänyt paljon crossikisoja ja Joonas Salonen.
Kuulutusten lomassa Hilden kertoi turvallisuusasioista.
– Moottoripyöräkuski tarvitsee polvisuojat, ajohousut, hartsarit, kyynärsuojat, niskatuen, kypärän, ajolasit ja hanskat. Niillä varmistetaan turvallisuutta.
Hilden haastatteli myös poliisia, joka kertoi tulleensa Hämeenlinnasta asti paikalle, kun lähempänä oleva partio ei ehtinyt.
– On parempi ajaa yleisillä teillä nätisti ja harrastaa kilpa-ajoja ihan erikseen niille tarkoitetuilla radoilla.

Eetu Kyyhkynen (kuvassa) on taustajoukkoineen kunnostanut rallisprinttiä varten menopeliä. Eetulla on ikää 14 vuotta, mutta tammikuussa pääsee jo rattiin ja radalle, kun 15 vuotta tulee täyteen.
– Vielä on pientä turvakaarien laittoa ja moottori uusiksi!

Jukka Nybergin laji on moottorikelkkailu ja pokaaleja on tullut viime vuosina tihenevään tahtiin, mm. SM-Masters –voitto Taivalkoskella viime vuonna.
– Kovimpia kisoja ovat MK-Enduron SM-kisat, joissa ajetaan 2 vuorokautta lähes yhtä kyytiä, välillä vähän nukutaan.