Nuotanveto Rautavedellä

Kaisa Vigman
HARTOLA

Viime keskiviikkona illansuussa kävi Rautavedellä kuhina. Matti Sieväsen ja Seppo Koskisen nuottakunta Kirkkolan osakaskunnan suosiollisella avustuksella järjesti nuotanvetonäytöksen.
– Ihmiset ovat puhuneet, etteivät ole koskaan nuotanvetoa nähneet, siksi järjestimme siihen mahdollisuuden, kertoo Matti.
– Nuotta on 10 metriä korkea ja noin 150 metriä pitkä. Tänään vedetään pohjasta. Vahva usko on siihen, että muutama kymmenen kiloa muikkua tänään saadaan.
Siskosaaren vanhalle laavulle oli saapunut valtavasti yleisöä. Yli seitsemänkymmentä ihmistä oli saapunut venekunnittain paikalle nauttimaan näytöksestä – sekä herkullisesta muikkukeitosta. Tunnelma saaressa oli kesäisen vapautunut.
Pietarin kalansaalis jäi tällä kertaa saamatta, osasyynä siihen lienee nuotan takertuminen pohjaan kiinni. Saalista tai ei, tilaisuus oli äärimmäisen onnistunut ja paikalla olijat toivoivat kovasti vastaavanlaisia lisää.

Kuvassa: Useita venekuntia oli nuottaveneiden läheisyydessä seurailemassa, kun Sieväsen Matti, Koskisen Seppo ja Suonteen edustajana Vesasen Seppo vetivät nuottaa veneeseen.

Katso video retkestä LÄHILEHDEN facebookista!