Heinähulinat Nuoramoisissa

Kyösti Piippo
Sysmä

Mustat pilvet pelottivat, mutta Nuoramoisten heinähulinat saatiin juhlia kuivin jaloin viikonloppuna – loppujen lopuksi ilta oli sään suhteen paras mahdollinen. Meininki nuorisoseuran pihassa oli entisenlainen; herkkulinjalla valmistuivat makkarat, letut ja vohvelit lisukkeineen ja erilaisia kenttäpelejä oli sijoitettu sopivasti sinne ja tänne pitkin pihaa. Karvahattua potkittiin (seuran bravuurilaji), heitettiin tikkaa ja kolopalloa sekä rengasta. Kassaa kartutettiin myös arvanmyynnillä.
Väkeäkin riitti, vaikkakin seuran puheenjohtaja Jukka Heinonen toivoi entistä useampien kyläläisten ja vapaa-ajan asukkaiden löytävän tiensä yhteiseen kyläjuhlaan.
–Pihalla on vielä tilaa. Tämä on nuorisoseuran selkeä ykköstapahtuma ja antaa hyvät puitteet tavata tuttuja ja tutustua myös uusiin ihmisiin.
Heinonen valitteli, että seuran aktiivit alkavat ikääntyä ja nuoria on vaikea saada mukaan toimintaan. Vuodenkierron tapahtumia heinäriehan ohella ovat retket ja puurojuhla – tosin sekin kuitattiin viime joulun alla joululounaalla ravitsemusliikkeessä.
Tiina Rajaniemi, Susanna Lauren ja Harri Lauren osallistuivat heinäriehaan ensimmäistä kertaa. He ovat olleetkin Nuoramoisten mökkiläisiä vasta pari vuotta.
–Meillä on maailman paras paikka Mäyräntien varressa, heti tässä kylän puoleisessa päässä ja viihdymme siellä erinomaisesti.
Tuoreet nuoramoislaiset sanovat viihtyvänsä kesäpaikassaan niin hyvin, että kylilläkin käydään vain ruokaostoksilla. Päivät kunnostellaan rakennuksia oman mielen mukaiseksi, uusi aittakin hankittiin ja joka ilta uurastuksen päälle lämpiää sauna.
–Sysmä on niin upea paikka, että harkitsemme kirjojen siirtoa Klaukkalasta tänne, summasi Susanna Lauren lopuksi.

Nuoramoisten
heinähulinoiden tulokset:

Renkaanheitto; 1) Otto Holtari 5, 2) Hannu Kivimäki 3, 3) Alina Ilvan 2
Tikanheitto: 1) Antti Ahola 34, 2) Asko Vuorinen 32, 3) Reijo Järvinen 32.
Ketjukolo: 1) Jonas Ehrlich 70, 2) Otto Holtari 65, 3) Janne Holtari 65.
Karvahatun potkiminen, lapset: Severi Pyrhönen 8,6 m, 2) Jesse Malin 7 m, 3) Olli Tuomaala 5,7 m.
Aikuiset: 1) Otto Holtari 15,75m, 2) Jonas Ehrlich 13,20, 3) Jukka Heinonen 13,15m.
Lasten kilpailu, lippalakin heitto: 1) Vera Holtari 9,09 m, 2) Vincent Sulka 7,56, 3) Sella Pyrhönen 6,69, 4) Severi Pyrhönen 6,36, 5) Britta Sulka 5,33, 6) Mikael Nyman 4,65, 7) Salka Ahola 3,66 8) Eva Nyman 1,29.
Nuoramoisten Nuorisoseura kiittää kaikkia arpajaisiin palkintoja lahjoittaneita yrityksiä ja yksityisiä henkilöitä!

Kuvassa: Harri Lauren, Susanna Lauren ja Tiina Rajaniemi olivat ensimmäistä kertaa hulinoissa.