Mökkikauppa vilkastunut

Julkkisvälittäjä Jethro Rostedt’n kiinteistövälitysketju Aninkainen.fi avasi viime vuoden huhtikuussa Lahteen toimison Aninkainen.fi/Asuntoklubi Oy:n. Aninkainen.fi:llä on Suomessa yhteensä 11 myyntikonttoria. Sysmäläinen kiinteistövälittäjä Olli Pessa aloitti työnsä uudessa välitystoimistossa noin vuosi sitten.

Metsätalousinsinööri Olli Pessa muutti Sysmään kolmisenkymmentä vuotta sitten, työskenteli MHY:n palveluksessa, kunnes perusti oman yrityksensä Metsäjelpin vuonna 1994. Yrityksen toimenkuvaan liittyi paljon metsäsuunnittelu- ja arviointitehtäviä ja sitä myötä syntyi tarvetta myös tonttien välitystoimintaan. Näitä tehtäviä varten Olli suoritti vuonna  2004 LKV:n tutkinnon.

Aninkainen.fi:llä on myyntikohteita Turkista Utsjoelle, mutta Olli Pessan pääalueeseen kuuluu pohjoinen Päijät-Häme ja osa Etelä-Savoa. Tällä haavaa kyseisellä alueella myyntikohteista enemmistö on vapaa-ajan tontteja ja mökkejä.

–Meidän Sysmän 10:stä kohteesta niitä on 9 ja Hartolan neljästä kolme. Yksin Päijätsalo-Suopelto -alueella on myynnissä viisi kohdetta, toteaa Olli Pessa.

Vaikka markkinatilanne alalla on vähintään haastava, oikein hinnoitellut mummonmökit menevät kaupaksi. Myös metsätiloille on hyvin kysyntää.

–Yli 150 000 euroa maksavat kohteet tarvitsevat usein pitkän myyntiajan. Sadan tuhannen tuntumassa olevista kohteista kauppoja syntyy. Ruplan huono kurssi on hiljentänyt mm. venäläisostajien määrää.

–Ehkä vaikeinta on tällä hetkellä etenkin uudempien omakotitalojen kauppa. Niiden myynti kun vaatii usein kahden jopa kolmen onnistuneen asuntokaupan ketjun.

Olli Pessa liikkuu alueellaan näyttö- ym. tarkoituksissa päivittäin, viikon työhön kuuluu yksi toimistopäivä Lahden konttorissa. Jethron Olli on tavannut puolenkymmentä kertaa.

–Nopea ja impulsiivinen päätöksentekijä. Ja kun Turussa on melkein Ruotsin aika, niin aina hän on sen tunnin myöhässä, kuvaa Olli yrityksen johtotähteä.

KP