Juhlavuosi alkoi harjakaisilla

Sata vuotta täyttävän Suopellon Nuorisoseuran juhlavuosi aloitettiin komeasti uuden sataman tapahtumalla ja harjannostajaisilla. Uuden kevyen liikenteen väylä Suopeltoon on viittä vaille valmis, joten voidaan hyvin puhua harjakaisista – vihkiäisjuhla tulee myöhemmin.

Nuorisoseuran puheenjohtaja Päivi Virolainen totesi viime lauantaisen tapahtuman olevan ensimmäinen juhlavuoden aktiviteettien sarjassa. Avajaistapahtuman ykkösaiheita olivat kevyen liikenteen harjakaisten lisäksi sataman kesäsesongin avaus kirpputoreineen, musiikkia (Open Minds) ja poniajelua (Starhill Stable). Kunnon tapahtuman pitää aina tarjota myös suun herkkuja ja Sinisalon Pasin terassin tuntumassa leijuikin makkaroiden, paistettujen muikkujen ja kahvin makusinfonia.  Sysmän kunta tarjosi kahvit. Kirppis-kauppiaita monen sortin tuotteineen oli paikalla kiitettävästi, yksin lukien päästiin lukuun 15.

–Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen senaattori Schildt olisi varmaan nyt tyytyväinen Suopellon viimeaikaiseen kehittymiseen, arvaili Päivi Virolainen.

Tulevista tapahtumista Virolainen nimesi ainakin kesäkuun lopun Suvisoudun, seuran virallisen juhlan ansiomerkkien jakamisineen, teatteriretken ja pikkujoulun.

Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki oli myös tyytyväinen Suopellon alueen kehitykseen. Hän totesi kunnan olevan ylpeä kylien aktiivisuudesta ja erityistä iloa hän tunsi Suopellon kevyen liikenteen väylän valmistumisesta. Väylän rakentaminen maksoi 1,5 milj. euroa, ja suurimmaksi osaksi kunta vastasi urakan kustannuksista. ELY-keskus oli aktiivisesti mukana valmistelemassa hanketta ja myös rahoitti sitä.

–ELY on hyvin tietoinen Sysmän kunnan panostuksesta matkailuun ja haluaa olla tukemassa sitä toimintaa, totesi Kitkiöjoki.

Kunnanjohtajan mukaan kunnassa ollaan rakentamassa uutta toimintastrategiaa, mikä painottuu vapaa-ajan teeman vahvistamiseen.

–Jalostustoimen työpaikkojen määrän romahtaminen on pakottanut uusiin linjauksiin ja kunnan päättäjät ovat yksituumaisesti valinneet tämän linjan.
Kitkiöjoki tähdensi vielä, että Suopellon suunta on kunnalle kaikista tärkein matkailun ja vapaa-ajan kehittämisen sektorilla.

–Täällä on matkailulle luontaiset mahdollisuudet uuden sataman, Päijätsalon ja Pinxin uuden tulemisen avulla. Sitä paitsi kirkonkylä hyötyy aivan luontaisesti Suopellon kehittymisen myötä.

Virallisten puheiden jälkeen satamassa siirryttiin viihteelle; kirppis-kauppa oli edelleen vilkasta, Open Minds tarjoili musiikkia ja Pasin Kievari muita herkkuja.

KP