MM-konttaajat

Kyösti Piippo
HARTOLA

Kun Seefeldissä hiihdettiin suksilla maailmanmestaruuksista, kokoontui Hartolaan joukko urheiluhulluja oman lajinsa MM -kisoihin. Laji oli tosin aika erikoinen – lumella edettiin, mutta konttaamalla.
Golfin ja Linna-Hotellin hallitusten puheenjohtaja Pekka Raitala heitti jossakin ideapalaverissa ilmaan ajatuksen konttauskisoista ja siihen tartuttiin. Ensin kysyttiin kohteliaasti lupa Kalhon porukoilta, missä aiemmin on kontattu kilpailumielessä.
–Tapahtumasta tuli ihan hyvähenkinen ja panostamme tähän jatkossa entistä pontevammin yhdessä Itä-Hämeen Opiston, Linna-hotellin ja Hartola Golfin kanssa, ennakoi Raitala.
Raitala toivoi jatkossa myös kunnan innostuvan tapahtumasta ja haastavan naapurikuntia mukaan leikkimieliseen talviriehaan.
Miesten maailmanmestariksi konttasi Tera Heinonen – hän totesi kisan olleen haastavan.
–Kyllä siinä sykkeet nousivat ja fyysisesti niska joutui kaikkein kovimmalle, kun piti aina kuikuilla konttauksen kestäessä eteenpäin reittiä ja kanssakilpailijoita.
Heinonen arveli, että nyt oli paras sauma kontata itselleen maailmanmestaruus, sillä ensi talvena paikalla on melkoisella varmuudella kovia tekijöitä.
Parisuhde -sarjassa konttasivat joutsalaiset Anu Paalanen ja Milla Jantunen. He läksivät kisaan mukaan periaatteella, että ”kaikki hullut ideat pitää aina toteuttaa”. Lopputuloksissa tytöt sijoittuivat hopealle.

MM-kisojen lopputulokset:
Lapset alle 10 v. 1) Matias Oras, 2) Emma Krats, 3) Mikael Tuominen.
Lapset yli 10 v. 1) Bea Raitala.
Naiset: 1)Kerttu Vastamäki, 2) Milla Krats, 3) Katja Pärssinen.
Miehet: 1) Tera Heinonen, 2) Mikko Uimonen, 3) Markus Pulkkinen.
Parisuhdesarja: 1) Eve Aikasalo/Viivi Koivunen, 2) Milla Jantunen/Anu Paalanen, 3) Milla Krats/Mikko Uimonen.

Kuvassa: MM-kilpailujen kovin taisto käytiin parisuhde -sarjassa.