Matkahuolto pysyy Sysmässä

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmä jäi ilman matkahuoltopalveluja Pekka Kuparisen lopetettua kyseisen yritystoiminnan muutama kuukausi sitten. Onneksi tätä vaihetta ei kestänyt pitkään, sillä Markkalan talossa viime syksynä monipuolisen yritystoiminan aloittanut Tuija Valkeavuori-Mononen on lisännyt yrityspalettiinsa matkahuoltotoiminnot.

Kuparisen vinkin perusteella Matkahuollon johto otti yhteyttä Tuijaan ja pienen perhemietinnän jälkeen kotona päädyttiin myönteiseen lopputulokseen.

Ala on Tuija Valkeavuori-Monoselle varsin tuttu. Hän työskenteli huolintaliike John Nurmisella lentorahdin parissa vuosina 1987-2011 monissa eri tehtävissä. Vielä vuonna 2013 hän suoritti pienen kertauskurssin alaan työskentelemällä Hartolan matkahuollossa.

Vaikka Markkalan liike on kokolailla täynnä monenlaisia myyntituotteita (kengät, laukut, langat, lahja- ja lemmieläintavarat jne.), matkahuoltotoiminnalle löytyi hyvä tila kenkäkaupan takaosasta omalla sisäänkäynnillä varustettuna.

Tämä tila on tarkoitettu isommille tavaroille, kun taas pienet lähetykset luovutetaan kassalta pääsisäänkäynnin kautta.

Valkeavuori-Mononen on tyytyväinen Markkalan valmiuksiin, kaikki oli paikalla valmiina eikä investointeja tarvittu. Myös tavaroiden jakelu kotiosoitteisiin toimii, sillä liikkeessä on päivittäin paikalla myös Nevillan yrittäjä Outi Junnila.

-Pääsen varsin hyvin lähtemään tästä tarvittaessa kotikeikoille.

Lähetykset kulkevat Sysmään Järvisen Liikenteen busseilla kaksi kertaa päivässä ja lähtevä tavara pois Sysmästä kerran päivässä. Kesälomien aikana tavarakuljetukset hoidetaan kuorma-autolla. Matkahuollon toimivuus näyttää siis varsin hyvältä.

-Olen taas ihan innoissani. Uudet haasteet sytyttävät aina, toteaa Valkeavuori-Mononen.