Biokaasubussilla pääsee

Kaisa Vigman
Hartola

Meitin enerkian biokaasubussi alkaa olla tuttu näky niin Sysmän kuin Hartolankin suunnalla. Liikennöitsijä Heikki Rainion ajatuksena on ollut tarjota aikataulunmukaista liikennettä lähiseudulle sellaisille reiteille ja sellaisiin ajankohtiin, joissa ei muuta tarjontaa enää ole ollenkaan tai tarjonta on vähäistä. Ja ekologisemmin – koska hän haluaa tehdä niin.
Lauantaina 16.2. oli vuorossa seutumatkailua kaasubussin kyydissä. Heikki ilmoitteli asiasta Meitin enerkian Facebook-sivulla ja sysmäläinen Tarja Hallavainio auttoi retkiporukan kasaamisessa. Bussi lähti liikkeelle Asikkalasta, kiersi Sysmän kautta Hartolaan ja Luhangan kautta Joutsaan. Lisää väkeä poimittiin kyytiin matkan varrelta.
– Kiinnostavia pikku paikkoja on taajamien ulkopuolella – ihan tässä lähialueella. Tämä oli sellainen yhteisöllinen maaseutureissu, kertoo Hallavainio.
Samalla kun reissaajat pääsivät tutustumaan lähiseudun nähtävyyksiin, he saivat myöskin ihan konkreettista tietoa.
– Tankkasimme bussin Joutsassa ja samalla kuljettajamme Heikki Rainio kertoi biokaasulaitoksen toiminnasta.
Suunnitteilla on jo uusikin reissu. Sen suuntana on mahdollisesti Lahti ja Kujalan Jätekeskus, jonka alueella toimii myös biokaasu- ja kompostointilaitos sekä biokaasun jalostuslaitos.

Kuvassa: Linja-autossa oli tunnelmaa ja uusia retkiäkin on suunnitteilla.Niistä saa tietoa Meitin energian Facebook-sivuilta.