Ministerille tiukka tieinfo

Hämeen ja Heinolan kokoomuksen junailema EU-vaalikiertue pysähtyi Hartolassa Jari-Pekan liikenneasemalla viime perjantaina. Kokoomusjunan kärjessä paikalle saapui Mäntyharjulta kotoisin oleva Antti Häkkänen vaalipäällikkönsä kera.

Kun Häkkänen lähti kohti seuraavaa tapaamista, Jari-Pekan pihaan pyyhälsi ministeri Henna Virkkusen musta auto. Virkkusta oli Hartolaan vastaanottamassa kunnan kokoomuslaisten luottamushenkilöstön terävin kärki.  Vesa Järvisen tarjoamien alkusimojen jälkeen ministeri Virkkuselle annettiin aimo annos hänen nykyiseen tehtäväkuvaansa liittyvää informaatiota tieasioista. Jarkko Fågel ja Jyrki Tarhonen toivoivat, suorastaan vaativat, että nelostien osuus Hartolasta Jyväskylään on laitettava vihdoinkin kuntoon.

–Nelostie vetää hyvän Helsingistä Heinolaan ja siitäkin vielä Hartolaan saakka, mutta Hartolan ja Joutsan väli tukkeentuu jo muutaman viikonloppuautoilijan toimesta, tähdensivät herrat ministerille.
Henna Virkkunen lupasi pannan asian ”korvan taakse” muistiin ja sanoi miniteriön tavoitteena olevan hyvin toivat liikenneyhteydet nelostietä pitkin Helsingistä Ouluun.  Keskustelussa toivottiin myös autoilijoiden turvallisen, mutta ongelmattoman pääsyn mahdollisuus nelostieltä Jari-Pekan liikenneasemalle.

Sysmän kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Järvinen otti puheeksi uuden joukkoliikennelain tuomat ongelmat vuoroliikenteelle ja yksittäisille bussiyrittäjille. Ministeri Virkkunen myönsi lain jäykät säännöstöt ja sanoi tekevän parhaansa, jotta yrittäjän vapauksia ei rajoiteta. Matkalipun hinnan tukeminen ja palvelusetelin käyttöönotto liikennesektorille olisivat hyviä vaihtoehtoja vuorotarjonnan turvaamiseksi. Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki halusi kuulla ministeriltä kunnille tapahtuvien valtionosuuksien mahdollisista muutoksista tulevaisuudessa.

Tietysti paikalla puhuttiin myös EU-vaaleista, sitä vartenhan kokoomuksen ministerikiertue on käynnissä. Henna Virkkunen totesi tilanteen näyttävän hyvältä kokoomuksen kannalta.

–Uskon, että saamme parlamenttiin neljä paikkaa ja toivon tietysti olevani yksi näiden neljän joukossa.

KP