Mikä ihmeen JHHI?

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Yhtenäiskoulun musiikkiluokassa raikaa ABBAn tuttu hitti S.O.S. Asialla on koulun tyttöbändi JHHI; Johanna Uotila, Henna Sihvo, Helmi Papinniemi ja Iina Jokinen. Bändin nimi muotoutuu ABBAn tapaan soittajien etunimien alkukirjaimista.
Tytöt löysivät toisensa pari vuotta sitten, kun Urho Papinniemi aloitti bändikerhon vetämisen. Kaikilla oli jo entuudestaan erilaisia bändikokemuksia, mutta jossakin vaiheessa he huomasivat tulevansa hyvin toimeen keskenään ja kun samantyyppinen musiikkikin yhdisti heitä, JHHI syntyi luontevasti.

Bändin musiikillinen koutsi Urho Papinniemi kehuu ryhmän jäseniä lahjakkaiksi ja kuunteleviksi soittajiksi.
– Kaikilla on selkeät roolit ja he ottavat vaarin neuvoista, toteaa Urho.
Tyttöjen mukaan Urhon toimintatavat ovat kannustavia ja idearikkaita.
– Hän tuo meille oivallisia biisi-ideoita ja tsemppaa bändiä joka tilanteessa. Urho pystyy näyttämään itse soittamalla meille ideansa.

JHHI harjoittelee joka keskiviikko koulun jälkeen, mutta jokaisella musiikki on mukana päivittäin – joko kotona tai muissa kokoonpanoissa.
Viime keväänä bändi treenasi valmiiksi ABBA -kokonaisuuden konserttia varten. Sitten tuli korona ja suunnitelmat kaatuivat. Mutta treenaus ei mennyt hukkaan, sillä yhtye teki ABBA -äänitteen.
– Parissa päivässä ja melkein kertaotoilla, kertoo Urho.

Nyt bändi on Beatles -kappaleiden kimpussa. Mm. kappaleet Twist and Shout, Help, I Saw her standing There ja And I love Her -biisit ovat muotoutumassa JHHIn käsissä mallikkaaseen kuntoon.
– Toivottavasti korona helpottaa sen verran, että pystymme toteuttamaan live -konsertin vaikkapa tuossa koulun katoksessa toukokuussa, toivovat Urho ja bändin tytöt.
Johannalla, Hennalla, Helmillä ja Iinalla on hyvin samantyyppiset motiivit musiikin tekemiseksi.
– Musiikki on hyvä tapa ilmaista itseään ja musaan saa purkaa tunteitaan. Soittaminen on jonkinlainen voimanlähde ja samalla terapeuttista pään tyhjennystä.

Yhdessä tekemisen riemu näkyy hyvin ulospäin tyttöjen soittaessa toimittajalle S.O.S. biisiään. Kaikesta näkee, että kyseessä on tasapainoinen ryhmä.

Kuvassa: Iina Jokinen (rummut), Henna Sihvo (basso), Johanna Uotila (piano) ja Helmi Papinniemi (kitara).