Matkailukartta tyydyttää tiedonjanoa

Mika Sankari
HARTOLA. SYSMÄ

Kun koronapandemia viime keväänä sulki paikat, suuntasivat kansalaiset luontoon ennennäkemättömällä tavalla. Kansallispuistoissa ja muissa retkikohteissa nähtiin jopa ruuhkia, kun luontopoluille ja retkireiteille lähdettiin sankoin joukoin.


Lahden seudun luontopolut, retkikohteet ja matkailupalvelut on nyt kerätty siistiin pakettiin visitlahti.fi-sivuston digitaaliselle kartalle. Siellä olevaan Matkailukartta-palveluun on koottu tietoa seudun luonto- ja matkailukohteista sekä -yrityksistä. Palvelun takana ovat Visit Lahti ja Salpausselkä Geopark. Tuttuun tapaan monet somekanavat (Facebook, Instagram, Twitter ja Youtube) ovat lisätukena.


Sivustolta löytyy tietoa viidellä kielellä (suomi, englanti, venäjä, japani, kiina) ja se toimii parhaiten mobiililaitteissa, joita varten se onkin ensisijaisesti suunniteltu. Jos käyttäjän mobiililaitteen sijainti on päällä, kartalta näkee helposti käyttäjää sillä hetkellä lähimpänä olevat kohteet.


Palveluun on koottu tietoja mm. seudun ulkoilureiteistä, näköalapaikoista, luontokohteista, nähtävyyksistä ja majoituspalveluista. Karttaan on niiden lisäksi merkitty mm. kahviloita, laavuja, uimarantoja ja muita matkailupalveluita.


Palvelu hyödyttää paikallisten retkeilijöiden lisäksi myös seudun ulkopuolelta tulevia matkailijoita taustoittaen kohteita tavallista paremmin.


Karttaan on myös yhdistetty Retkipaikka-blogissa julkaistuja tekstejä kohteista eli kartalla kohteita klikkaamalla pääsee lukemaan muiden retkeilijöiden kirjoittamia blogikirjoituksia sekä kohde- ja reittikuvauksia Lahdesta ja sen lähikunnista.


Kohteita ja palveluita täydennetään matkailukarttaan jatkuvasti, ja myös käyttäjäkokemuksia kerätään palvelun parantamiseksi.


Lahden kohteiden lisäksi palvelussa on tietoa muidenkin päijäthämäläisten kuntien retkikohteista ja matkailupalveluista, ml. Hartolan ja Sysmän. Ne vaikuttavat olevan kohtuullisen kattavasti listattuna Matkailukartalla.


Mitä lähialueen kohteisiin tulee, niin ainakin Itä-Hämeen opiston kuppikivistä, Päijätsalon näköalatornista ja Sysmän (Onkiniemen) liikkuvasta kivestä on kirjoitettu palvelussa tarkempi kuvaus Retkipaikka-blogiin.

Lisätietoja: www.visitlahti.fi