Lulu Ranne Sysmässä

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Perussuomalaisten paikallisyhdistys sekä Päijät-Hämeen Perusnaiset järjestivät Kahvila Kulmassa tilaisuuden, missä kuntalaisilla oli mahdollisuus kuulla valtakunnan politiikan viimeisimmistä kiemuroista kansanedustaja Lulu Ranteen kertomana. Tapahtuma keräsi mukavan joukon asiasta kiinnostuneita kuntalaisia.
Hämeenlinnalainen Lulu Ranne oli yksi vaalipiirin ääniharavista viime eduskuntavaalien yli 7000:lla äänellä. Ensimmäisen kauden kansanedustaja toimii jäsenenä suuressa valiokunnassa ja varajäsenenä valtionvarainvaliokunnassa. Tärkeissä valiokunnissa Ranne sanoo saaneensa hyvin äänensä kuuluville, onhan hänellä juuri näihin valiokuntiin sopivaa kokemusta työskentelystä ympäristökeskuksessa ja ELY -toimistossa.
Ranne arvosteli nykyhallituksen linjauksia ja satsauksia esim. ilmastointi- ja liikenneasioihin.
– Toki ympäristöpolitiikka on tärkeää, mutta sillä sektorilla on keskityttävä kansainväliseen yhteistyöhön. Meillä Suomessa asia on hoidettu hyvin. Rahaa saa tuhlata pois tärkeämmistä asioista kuten koulutuksesta ja yrityssektorilta.
Kansanedustaja Lulu Ranne ei välttämättä innostu hallituksen esityksestä hoitajamitoituksen nostamisesta 0,5:stä 0,7:ään.
– Kysymys ei edes taida olla pelkästä hoitajamitoituksesta, vaan siihen lasketaan mukaan koko henkilökunta. Kaikista on huolehdittava, lapsista, nuorista ja vanhuksista. Hoitajia toki tarvitaan lisää ja avainsanoja ongelmaan ovat parempi palkka ja paremmat työolosuhteet.
Pakolaisasioista Ranteella on tutun perussuomalainen näkemys. Suomella ei ole varaa ottaa elätettäväksi vieraita ihmisiä, oman maan asiat on hoidettava ensin.
– Kun Suomeen tulija noudattaa lakeja, käy töissä ja elättää perheensä, silloin asia on kunnossa.
Puhuttiin myös syntyvyyden vähenemisestä ja ennusteltiin tulevia kuntavaaleja.
– En oikein ymmärrä, Suomihan on maailman paras maa synnyttää ja kouluttaa lapsia. Tämä viesti on saatava perille nuorille perheille.
Sysmän Perussuomalaisten puheenjohtaja Joel Nieminen oli tyytyväinen tilaisuuden väkimäärään. Kahvittelijat keskustelivat vilkkaasti kunnan viimeaikaista asioista, pinnalla olivat kouluasiat ja kiinteistöjen kartoittamisesta noussut häly. Vaikka valtakunnan tasolla perussuomalaiset ovat selvästi suurin puolue, kuntavaalit on eri asia.
– Positiivisella asenteella lähdemme kuitenkin liikkeelle. Uskon, että hyvillä ehdokaslistoilla noustaan nykytilanteesta selkeästi ylöspäin.

Kuvassa: Kansanedustaja Lulu Ranteen viesti sai Joel Niemisen mietteliääksi.