Lisäaikaa elämykselliselle liikunnalle

Perinteistä Hengitysliiton ja Apteekkariliiton yhteistä Lisäaikaa liikunnalle -kampanjaa juhlitaan tänä vuonna Tärkeintä on lähteminen – vähintään kerran päivässä-teemalla.
Hengitysliitto kannustaa yhdessä Apteekkariliiton ja Liikkuva aikuinen -ohjelman kanssa hengitysterveydestään kiinnostuneita ihmisiä käyttämään talviajan tuoman lisätunnin liikuntaan ja omasta terveydestään huolehtimiseen.


Kampanja starttasi “kellojensiirtoviikonloppuna”, ja se jatkuu marraskuussa lähtöpistekorttikampanjalla, jossa jokainen voi kerätä itselleen liikkeellelähtöpisteitä ja 30 pistettä kerättyään osallistua Jopo-polkupyörän arvontaan.

Apteekkari Marita Puikkonen ja proviisori Heta Salo johdattivat lauantaina monen vuoden tauon jälkeen reippaan kävelijäjoukon liikkeelle kohti Palvelutaloa, jossa Sysmän Palvelutaloyhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Juhola otti heidät vastaan ja esitteli aluetta.
Testamenttivaroista ja Leader-ohjelman kautta on saatu rahoitusta uuden elämyspolun toteuttamiseksi.

Lenkin aikana tutustuttiin erityisesti polkuun ja sen varrella sijaitseviin ulkokuntosalilaitteisiin. Juhola esitteli laitteita ja kertoi mm. kuinka magneettikahvakuulien kanssa harjoitellaan. Kyseiset kahvakuulat liikkuvat vapaasti ylös ja alas, ja ne pyörivät akselinsa ympäri. Sen ansiosta käyttäjät voivat tehdä niillä samankaltaisia harjoituksia kuin perinteisillä kuntopalloilla tai kahvakuulilla.

Koirapuiston valaistus saatiin kuntoon syyskuun lopussa Palvelutalon ja Itä-Hämeen Koirakerhon yhteistyöllä.
Elämyspolun on tarkoitus hivellä kaikkia aisteja, kuten Olavi Virran Hopeisen kuun avulla kuuloaistia. Polun varrelle on suunnitteilla myös lammasaitaus ja vesielementissä virtaavaa vettä ihaillaan ensi keväästä lähtien.

Pihamaalla voi pelata petankkia ja kuntoilla mm. käsipyörän avulla.
–Ensisijaisesti tarkoitus on tarjota vanhuksille puitteet virkistävälle ulkoilulle. Vielä puutteelliset reittimaalaukset saadaan valmiiksi ensi kesän aikana, Juhola kertoo.
Mitäpä tiluksilta puuttuisi, sillä mm. tilliä, salaattia, porkkanaa ja omenaa löytyy satokauden aikana.

Joulukuun loppuun saakka Palvelutaloyhdistyksen liikuntaneuvonta auttaa kuntalaisia veloituksetta.

Iltapäivälenkki huipentui mehutarjoiluun ja arpajaisiin, joissa voittoprosentti oli harvinaisen korkea ja tuotteet hyödyllisiä sekä hyvälaatuisia.

Proviisori Heta Salo ja apteekkari Marita Puikkonen.
Palvelutaloyhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Juhola näyttää mallia ulkokuntosalilaitteella.
Ulkokuntosaliin kuuluu myös magneettikahvakuulia, mitkä liikkuvat vapaasti ylös ja alas sekä pyörivät akselinsa ympäri.