Lenkkikenkiä menee aina!

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Kesä alkaa kallistua syyspuolelle ja Urheilu Valosen yrittäjä Harri Aaltonen pystyy jo ynnäilemään kuluneen kauden myyntilukuja. Hän arvioi myyntilukuja kansanomaisesti kouluarvosanoin:
– Kesän alku oli vilpoinen ja se pudotti kauden kokonaismyyntiä – kaudelle annan arvosanaksi seitsemän.
Sitten sää parani ja auringon myötä saapui lämpökin – ja asiakkaat.
– Keskikesä saa arvosanan kahdeksan, mutta se kympin raja on vielä kaukana!
Jos pitäisi sanoa joku hittituote, niin sellaiseksi Aaltonen nimeää sähköpyörän. Tavanomaisia pyöriä myytiin entiseen tyyliin, mutta sähköavusteisten pyörien myynti kasvoi.
– Lenkkikenkiä menee aina, samoin kesäharrasteisiin kuuluvia tuotteita. Vaatteiden myynti on valitettavasti alenevaa.
Urheilu Valonen halusi kiittää kesästä asiakkaitaan ja tarjosi viime perjantaina kaikille kävijöille pullakahvit. Samalla liikkeessa suoritettiin asiakaskysely.
Asiakaskysely liittyy Urheilu Valosella työssäoppimisjaksoa suorittavan Katri Ahvenaisen opiskelukokonaisuuteen. Hän opiskelee Lahden Salpauksessa taloushallinnon merkonomiksi ja kysely vaaditaan näyttötyöhön. Kysely palvelee myös Urheilu Valosen toimintaan liittyviä yksityiskohtia (aukioloajat, mitä tuotteita lisää valikoimiin, mikä on yrityksen vahvuus/heikkous, laadukas tuote vai halpa hinta jne).
Katri ei tee työssäoppimisjaksoa Valosella yksin, sillä liikkeessä häärii myös Salpauksessa myyntipainotteisella linjalla opiskeleva Iivari Uutela.
– Otamme erittäin mielellämme opiskelijoita harjoitusjaksoille liikkeeseemme. Valosen yliopisto antaa erinomaiset valmiudet jatko-opiskeluihin ja tulevaan työelämään, hehkuttaa Harri Aaltonen.
Kesäkauden lopuksi Valosella valmistellaan raketteja kaappeihin, sillä tulevana viikonloppuna juhlitaan paikkakunnalla venetsialaisittain. Rakettien myynti alkaa tänään keskiviikkona.

Kuvassa: Harri Aaltonen ja työssäoppimisjaksoa suorittava Katri Ahvenainen katselivat, kuinka toiselta työssäoppimisjaksolla olevalta Iivari Uutelalta sujuu polkupyörän renkaanvaihto.