Leirielämää kokaten

Helena Mäkinen
SYSMÄ

Campingin asiakaskeittiössä kokattiin aamukymmeneltä. Vilma kertoi, ettei tee kotona ruokaa kovin usein.
–Kuulin leiristä ja halusin tänne. Täällä on kavereita.
Vilma kertoi olevansa menossa kakkoselle, Janina kolmoselle, Alina ja Olli jo nelosluokalle. Perunateatteri oli hyvää harjoitusta, kattilaan plumpsahti kuorittu pottu vähän väliä. Perunat suunniteltiin keittää, koska toisen pöydän ääressä kokit valmistivat lihapullataikinaa. Eemeli pieni sipulia ja Liinu auttoi pääkokki Sannaa. Apuohjaajana oli Henna. Sitten alkoi lihapullien pyöritys. Kypsennys tapahtui uunissa, ettei kokkien tarvitse seistä kuuman hellan vieressä.
Aina välillä jutuissa vilahti uiminen. Kaikki olivat jo aikoja sitten heittäneet talviturkin, sukellettukin oli!
Leiriläiset oli jaettu kahteen ryhmään ja ohjelmana oli ruoanlaitto ja liikunta vuorotellen – ja se uiminen.
Majoitusrakennuksen terassilta löytyi ulkoiluryhmä. 4H:n toiminnanjohtaja Heta Heino kertoi, että maanantaina alkanut viikon leiri oli mennyt oikein hienosti. Ulkoleikeissä oli apuohjaajana Ronja.
–Lapsia ilmoittautui kaikkiaan 18, osa ei ole ollut ihan koko viikkoa. On leikitty ja kokkailtu ja päästy uimaan. Iltapäivä ruuan jälkeen vietetään rannalla – ei taideta jaksaa mitään muuta, on niin kuuma!
Edellinen päivä oli ollut paras, kun käytiin Korven Karitsassa. Leiriläiset pääsivät ratsastamaan, katsomaan korvamerkintää ja antoivat kolmelle pienimmälle karitsalle nimet: Akseli, Täplä ja Eerik. Huippuna oli kolmen viikon ikäiset kissanpennut… Kanat, viiriäiset ja ankat katsottiin ja hoidettiin hevosen turkkia.
–Aika ihmeellistä, miten lapset aina eläimen lähellä rauhoittuvat! Huomenna on piknik-päivä rannalla. Lapsia on Nuoramoisista, kirkonkylältä ja yksi Hartolasta. On kiva, kun lapset saavat uusia kavereita.

Kuvassa: Kuka minä olen? –leikki oli menossa ulkona apuohjaaja Ronjan johdolla. Keskellä olevan kysymyksiin sai vastata vain kyllä tai ei.