LehtoKurpalta maukasta ruokaa

Mika Sankari
HARTOLA

Ravintola aloitti toimintansa Kurpanpellontien teollisuusalueella vuoden 2018 marraskuussa tultuaan valituksi LehtoGroupin Hartolan elementtitehtaan henkilöstöravintolan pyörittäjäksi. Samoissa, siisteissä tiloissa on harjoitettu ravintolatoimintaa jo parin vuosikymmenen ajan. LehtoKurppa on lähialueen ainoa tehtaan yhteydessä toimiva henkilöstöravintola.
–Asiakaskunta koostuu pääosin tehtaan väestä ja kotihoidon kautta tulevista asiakkaista mutta muitakin täällä käy, Pekka Pajunen kertoo.
Ovet avataan arkiaamuisin kuudelta. Kahvin lisäksi varhaisille tulijoille on myytävänä mm. tuoretta pullaa ja talon sämpylöitä. Myöhemmin keittiössä valmistetaan ruokaa sekä paikan päällä buffetissa tarjottavaksi että kotihoidon asiakkaille kuljetettavaksi.
Tärkeänä periaatteena on ruuan valmistaminen tuoreista aineksista ja laadukkaiden raaka-aineiden tarkka hyödyntäminen. Perinteisten liharuokien ohella kasvis- ja kalaruuatkin maistuvat Pajusen mukaan asiakkaille hyvin. Tavarantoimitus sujuu hyvin, mutta tarvittaessa on mahdollisuus tilata nopeasti lisää S-marketin kautta eli paikallinen yhteistyö toimii.
Valmiit annokset on kuljetettava ripeästi aamupäivän aikana kotihoidon asiakkaille. Heidän luonaan voisi viipyä Hanna Ihanajärven mukaan ruokaa tilaavien mielestä joskus kauemminkin. Sekä kotihoidon asiakkaat että henkilökunta saavat molemmilta paljon kehuja. Henkilöstöravintola LehtoKurppa on avoinna arkisin kolmeen asti. Keittiöstä voi tilata myös mm. leivonnaisia ja täytekakkuja. Henkilökunta muistuttaa, että tehtaan väen ohella kaikki muutkin ovat tervetulleita ruokailemaan tai kahville. Ravintolaan pääsee Kurpanpellontien teollisuusalueen kakkosportin kautta.

Kuvassa: Pekka Pajunen linjaston äärellä. Arkipäivisin on tarjolla kahta lämmintä pääruokaa salaattipöydän ja keiton lisäksi.