Lasten omat venetsialaiset

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Camping Sysmän tienoilta kuului lauantain iltapäivällä lasten riemukkaita huutoja, käynnissä olivat ikiomat venetsialaiset. Sysmän 4H -yhdistyksen järjestämä tapahtuma sai tukea kesäkauden loppuhuipentuman järjestämiseksi Päijänne Leaderilta.
Vielä päivällä sää näytti sateiselta, mutta taivas seestyi iltapäivän mittaan miltei pilvettömäksi. Toisaalta sateinenkaan sää ei lasten venetsialaisia olisi häirinnyt, sillä tapahtumat oli keskitetty leiritäalueelle pystytettyyn suureen telttaan.
Varsinainen ohjelma teltassa alkoi klo 15 ja jatkui aina Suvisaaren ilotulitukseen saakka.
Aluksi Tuomo Karppinen laulatti lapsia mukavan pehmeillä ja tutuilla lauluilla ja innostuipa muutama lapsi lavalle leikkikitaroineen Tuomon tueksi. Sirkus Rakkaus Pom Pom toi mukanaan tapahtumaan maalausteltan, pallomeren, ongintaa, jättisaippuakuplat sekä karnevaalilohikäärmeet. Kuuden maissa paikalle pyyhälsi Potkulautaritari, joka laulatti ja leikitti lapsia. Sen jälkeen olikin juhlakansan aika pistäytyä iltapuurolla.
Tekemistä teltta-areenalla riitti: tarjolla oli hattaroita, popcornia, järjestettiin arpajaisia ja pieniä kilpailuja. Kaikilla näytti olevan mukavaa, niin lapsilla kuin äideillä, isillä ja mummoillakin.
4H:n toiminnanohjaaja Sanna Nurminen kertoi, että koko show:n järjestämiseen tarvittiin kymmenkunta kerhon työntekijää.
Ja kaikki ne jotka vielä jaksoivat, katselivat varttia vaille kymmenen Suvisaaresta taivaalle kohoavia ilotulitusraketteja. Komea oli pauke ja tulitteet piirsivät pimeälle taivaalle loistavia valoelämyksiä.

Kuvassa: Toiminnanohjaaja Sanna Nurminen (vas.) ja 4H:n hallituksen puheenjohtaja Helena Mehtälä metsän eläimiksi. Vieressä seisomassa Lauri ja sylissä Tommi.