Vuoden Yrittäjä 2020, Sysmä

Mirja Aurasmaa tekee kutsumustyötään

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän vuoden yrittäjäksi on valittu Mirja Aurasmaa, joka on pyörittänyt Sysmän Tilipalvelut ky -yritystään jo kolmisenkymmentä vuotta.
– Tilitoimisto on sijainnut koko ajan samassa osoitteessa, yrityksen sijainti talon alakerrassa on vain välillä vaihtunut. Nyt olemme ottaneet koko alakerran käyttöömme, sanoo vuoden yrittäjä.
Mirja Aurasmaa kertoo viihtyneensä työssään tilitoimistoyrittäjänä. Alan muutokset ovat olleet suuria ja juuri se on pitänyt yrittäjän valppaana.
Sysmän Tilipalvelut ky:n asiakaskunta koostuu pk -yrityksistä, maa- ja metsätalousyrittäjistä, yhdistyksistä ja lisäksi tuotepalettiin kuuluu isännöintejä. Peruspalvelut pitävät sisällään laajat talous- ja hallintopalvelut.
– Yrityksen perustamiset, kirjanpito, palkanlaskenta, veroilmoitukset ja monipuolinen konsultointi.
Kuluneen vuoden ensimmäinen vuosipuolisko oli poikkeuksellinen koronaepidemian vuoksi.
– Neuvonnan ja konsultoinnin osuus kasvoi muun muassa avustushakemusten muodossa – ja juuri vuoden kiireisimpään aikaan.
Sysmän Tilipalvelut ky työllistää yrittäjän itsensä lisäksi kolme henkilöä. Heli Tanhula ja Tarja Apilainen ovat olleet yrityksen palveluksessa yli kaksikymmentä vuotta ja Mirjan oma tytär Katariina muutaman vuoden.
– Valinta vuoden yrittäjäksi oli tietysti minulle täysi yllätys. Olen kiitollinen siitä, että työtäni on huomioitu tällä tavalla.