Laskiaisiloa Pinxinmäellä

Laskiaisen hurmassa huudeltiin ennenvanhaan hyvän kasvun toivossa pitkiä pellavia. Vauhdikkaasti liikuttiin myös Pinxinmäen laskiaistapahtumassa, mutta ne pitkät pellavat taitavat jo olla menneisyyttä. Mutta hauskaa oli ja vanhemmat lapsineen olivat lähteneet kiitettävästi liikkeelle.

Hernekeitto tuoksui kutsuvasti tulijoiden nenään jo ravintolan aulassa. Kahvit ja laskiaispullat odottivat salissa valmiina. Sataman puoleisella rannalla huskyt hyppelivät ja haukkuivat innoissaan niitä valjastettaessa – juoksu- ja vetohalut olivat kovat.

Heinolasta kotoisin oleva koiravaljakkoyritys Koira Kikka oli kuskannut paikalle kaksi siperianhuskyjen vetämää valjakkoa ja reippaita kyyditettäviä oli Pinxinmäen rannassa iso joukko. Kirsti Överstin omistama Koira Kikka on harjoittanut huskysafareja jo kymmenen vuoden ajan Heinolassa ja Lapin perukoilla Ivalon Nellimissä ja töitä on riittänyt kiitettävästi. Heinolassa lumettomat talvet aiheuttavat välillä ongelmia, mutta Lapin perukoilla ei sitä ongelmaa ole. Koira Kikan perhe on suuri; yhteensä 120 huskya, joista puolet majailee Heinolassa ja toinen mokoma Nellimissä. Kaikki eivät suinkaan osallistu valjakkojen vetämiseen, vaan osa on aina reservissä. Vetotöitä tekeävät vain parhaassa iässä olevat huskyt. Översti hän käy koirineen Pinxinmäen kaltaisissa yleisötilaisuuksissa tai sitten palvelee yritysasiakkaita ja heidän ulkomaalaisia vieraitaan.

Muutakin toimintaa löytyi Pinxinmäen tuntumasta. Koirien lisäksi pienet vieraat pääsivät tekemään tuttavuutta lampaiden kanssa ja napakelkka oli ahkerassa käytössä. Laskiaistunnelmaa nostatti myös avotulella suoritettu makkaranpaisto.

Ravintolan aulassa by itu (Ritva Heino) esitteli ja myi kauniita käsin tehtyjä tuotteitaan. Myynnin hittilistan muodostavat Heinon mukaan saunahatut, pipot ja pontzot.

Pitkiä pellavia!

KP