Kesätyöt haussa

Golf-kenttä Hartolassa on vielä kellertävä ja unelias, mutta kesän kiireisiin peliviikkoihin on jo varauduttu. Kentänhoitajan avuksi on palkattu kesätöihin neljä nuorta.

Vielä ehtii kuitenkin työnhakuun.

– Kaksi paikkaa on vielä auki, kertoo Hartola Golfin toimitusjohtaja Tera Heinonen.

Golf-yhtiö on aiempina vuosina tarjonnut kesäpestin kolmelle nuorelle. Heinosen mukaan kesätyöntekijöiden määrä kaksinkertaistettiin, koska kenttää on korjattu ja töitä on sen takia edellisvuosia enemmän.

Toinen syy pestien lisäämiseen on yrittäjän lompakolle ystävällinen sopimus kunnan kanssa.

– Kompensaation takia nuoren palkkaaminen on yrittäjälle kohtuullisen edullista ja riskitöntä, Heinonen sanoo.

– Nyt on hyvä aika hakea kesätöitä, vahvistaa Sysmän nuoriso- ja liikuntapäällikkö Tuija Pessa. Pessa vakuuttaa, että huhtikuussa ehtii hyvin mukaan kesätyömarkkinoille.

Suuri osa yrityksistä on työllistänyt nuoria jo monena kesänä, mutta työllistäjiksi on ilmoittautunut myös muutamia uusia yrittäjiä.

– Jos työtä etsii nuori ensimmäistä kertaa tai mukaan lähtee uusi yrittäjä, tapaan heidät henkilökohtaisesti. Vanhojen tuttujen työsopimukset voidaan lähettää, Pessa kertoo.

Sysmässä työsopimukset vaihtelevat muutamasta viikosta jopa kahteen kuukauteen. Tuntipalkka on seitsemän euroa. Hartolassa kesäpestin pituus on kolme viikkoa ja siitä maksetaan nuorelle 530 euron korvaus.

Sysmässä työnantajalle hyvitetään kolmannes ja Hartolassa puolet palkkakuluista.

Viime vuonna Sysmässä tehtiin 82 ja Hartolassa 58 kesätyösopimusta. A O-O