Kesäkuntoa etsimässä

Ui kesäksi kuntoon -kampanjan avajaispäivänä Sysmän uima-allasosastolla kävi kaikkiaan seitsemänkymmentä polskuttelijaa ja enemmän kuin toinen mokoma tapahtuman muissa aktiivipisteissä. Palvelutaloyhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Juhola odotti suurempaakin kävijämäärää, mutta liekö hyvä ulkoilusää vaikuttanut odotettua hiukka heikompaan osallistumiseen. Uintikampanjassa on mukana 99 uimahallia ympäri maan ja Sysmä on aina sijoittunut valtakunnan kisassa kärkisijoille, kun kävijämäärät suhteutetaan kunnan asukaslukuun.

Sysmän Uimahallin kampanja käynnistyi lauantaina normaalilla uintivuorolla ja kuntosalin kuntopiirillä.  Muita toimintoja päivän mittaan olivat mm. kahvakuula, vesijumppa ja soutukisa kuntosalilla.  Taidokoiden arpajaispöytä tyhjeni myös nopeasti palkinnoista.

Soutukisan naisten sarjan voitti Lea Eskola 10055, kakkosena Minna Veistilä  9290 ja kolmantena Eepu Jussila 8536. Miesten sarjan voitti Juhani Leivo 10970, 2) Esa Vuorio 10270 ja 3) Arto Malmberg 9300.

Toiminnanjohtaja Hannu Juhola kertoi mielenkiintoisia lukuja uimahallin toiminnasta. Hallin rakennusvuodesta 1996 lähtien on altaassa polskutellut tämän vuoden helmikuun loppuun mennessä kaikkiaan 196 673 kävijää. Juhola uskoo, että 200 000 kävijän raja rikotaan jo ennen kesää. Uimahallin kävijämäärä on pysynyt kohtuullisen muuttumattomana vuositasolla jo jonkin aikaa, mutta kuntosalin kävijämäärät ovat nousussa.

KP