Keho ja mieli kuntoon – MEELIA

Nette Rimpioja
SYSMÄ

Orimattilasta lähtöisin oleva sysmäläistynyt hyvinvointialan yrittäjä Jonna Nieminen elää kiireistä perhe- ja yrittäjäarkea. Tmi Meelia syntyi halusta auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisemmin, ei ainoastaan fyysisten tavoitteiden puitteissa. Nieminen asuu Sysmän ja Hartolan rajalla ja arki aikataulutetaan lasten harrastusten ja päivähoidon, Jonnan asiakkaiden ja maanrakennusalanyrittäjänä toimivan miehen töiden ympärille. Perheen esikoistytär aloittaa syksyllä Sysmässä esikoulun ja 3-vuotiaat kaksostytöt ovat päiväkoti Kastellissa.


Tmi Meelia tarjoaa kokonaisvaltaisesti palveluita yksilön tai ryhmän elämänlaadun parantamiseen. Nieminen pitää esimerkiksi henkilökohtaisia elämänmuutostapaamisia livenä ja etäyhteyksin. Yksityisasiakkaiden lisäksi Jonna vetää tällä hetkellä kahta aikuisten liikuntaryhmää ulkotreenien muodossa. Korona on pakottanut yrittäjän sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja ulkona valmentamista onkin tapahtunut koko vuoden ajan.
Nieminen on pitänyt erilaisia tunteja myös paikallisissa seuroissa, muun muassa Sysmän voimistelijoissa ja Itä-Hämeen opistolla. Tmi Meelia tukee siis ihmisten hyvinvointia vauvasta vaariin. Personal trainerina Nieminen haluaa ennen kaikkea auttaa ihmisiä löytämään arjen keskellä asiakkaalle sopivat ja mieleiset tavat huolehtia kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistaan.


Nieminen on koulutustaustaltaan yo-merkonomi ja tehnyt myös paljon kirjanpitopalveluita toiminimiurallaan. Lukion jälkeen kokeiltu hoitoala sai orimattilalaisen nuoren ymmärtämään, ettei halua auttaa ja kohdata pelkästää sairaita ihmisiä, vaan pyrkii nykyisissä tehtävissä keskittymään ennaltaehkäisyyn ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen.


Tehtyään tovin kirjanpitohommia, Nieminen kouluttautui kuntosaliohjaajaksi ja personal traineriksi. Valmistuttuaan hän ehti työskennellä Lahdessa parilla kuntosalilla ohjaajana. Tämän jälkeen yrittäjä on täydentänyt osaamistaan elämäntapakouluttajan tutkinnolla. Kaksostytärten kasvettua päiväkoti-ikäisiksi Nieminen tarttui toimeen ja uudisti toiminimensä nimen ja ryhtyi täyspäiväseksi hyvinvointialan yrittäjäksi.
Nieminen hankki itselleen toimiston viime joulukuussa Lintan Kammarin naapurista, jossa on myös Valokuvaaja Silvi Kaarakaisen ja Lähilehden toimipiste. Tmi Meelia saa asiakkaansa tällä hetkellä sosiaalisen median ja puskaradion kautta, sillä osaavan naisen työ tuottaa tulosta.

Kuvassa: Jonna Nieminen katsoo tulevaisuuteen avoimin mielin ja aikoo keskittyä yritystoimintansa kehittämiseen.

Yrittäjä Jonna Nieminen liikuttaa sysmäläisiä monipuolisesti. Kuvassa kevään ulkotreeniryhmä yhtenäiskoulun pihalla.