Kaupunkisotaa syyslomalla

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Tilanne ei ollut suinkaan niin pelottava, kuin jutun otsikosta saattaisi luulla. Syyslomalla monilla vanhemmilla on vaikeuksia keksiä ohjelmaa eskari- tai ala-asteikäisille lapsilleen, kaikki eivät pääse koko perheen voimin matkustamaan viikoksi etelään. Sysmän lomaviikolle on pyritty järjestämään jotain ohjelmaa ja torstaina Areenalla sodittiin kaupunkisotaa. Areenalle oli rakennettu lasten ja nuorten kanssa rata, mikä sisälsi tuoleista ja patjoista viritettyjä erilaisia esteitä ja barrikadeja. Kaksi joukkuetta soti toisiaan vastaan aseina pehmeät pallot. Joukkueet yrittivät ryöstää toistensa lipun ja kuljettaa sen omaan päätyyn. Nähtiin upeita heittoja ja salamannopeita väistöjä, mutta monasti hyökkäys myös onnistui. Erotuomarina radan varressa päivysti Pia Salmio.
Liikkuessa tulee nälkä. Välillä siirryttiin Nuokun puolelle, minne Tuija Pessa oli varannut pitsoja paistettavaksi. Siellä oli mahdollisuus pelata ilmakiekkoa sekä lautapelejä.
Ja olihan vuorossa Areenalla vielä pimeää purkkista. Toimittajan tietoon tuli, että peliä pelataan pimeässä, mutta purkkis -käsite jäi epäselväksi.
–Ei sitä tarvitse selittää, kaikki lapset sen leikin tuntevat, totesi Pia.
Ihan mainio parituntinen, minkä aikana lasten vanhemat pystyivät tekemään joitakin omia juttuja. Tällaisia tapahtumia vain pitäisi olla loma-aikaan entistä enemmän.

Kuvassa: Kaupunkisodan pojat: oikealta Veikko, Martti, Ville, Samuel ja Otto.