Kansankäräjät kokoontuvat

Raija Hänninen
SYSMÄ

Kansankäräjät-tapahtuman loi Yksi Sysmä -ohjelman Identiteettityöryhmä ja ensimmäiset käräjät pidettiin elokuussa 2010. Nyt on siis jo 9. kerta käräjillä. Ajatuksena alun perin oli, että kuntalaiset ja vapaa-ajanasukkaat voivat valmistella etukäteen mieltään askarruttavia kysymyksiä, tuoda esille jotain ihan uutta ideanpoikasta, antaa kiitosta jostain asiasta tai muuta sellaista.
Vaikka tapahtuman nimi on hieman vakavan sorttinen, on tarkoitus leppoisasti ja hyvässä hengessä käsitellä yhteisiä asioita hakemalla entistäkin parempia menettelytapoja, jotta voisimme tulla vieläkin vahvemmiksi ja elinvoimaisemmaksi kunnaksi. Kuntalaisina kaikkien on syytä muistaa, että meillä ei ole pelkästään oikeuksia, vaan myös velvollisuuksia yhteisten asioiden hoidossa. Silloin kun viralliset resurssit ovat pienet tai puuttuvat kokonaan, voimme yhteistyöllä tehdä paljon oman viihtyvyytemme eteen.
Vuosien varrella on hieman tullut esille negatiivis-vireinen kysymysten asetanta, niinpä haluaisin haastaa jokaisen kysymyksen esittäjän kertomaan myös yhden positiivisen asian Sysmästä, joko kuntaorganisaatiosta tai paikkakunnasta yleensä. Ihan varmasti niitä on ja olisi äärimmäisen tärkeää, että niitä tuotaisiin myös esille! Positiivisuus luo hyvää energiaa ja jaksamista hoitaa niitä vähemmän positiivisiakin asioita.
Nyt sitten kaikki miettimään niitä asioita, mihin halutaan asiantuntijoiden vastaavan. Kirjastossa on laatikko, johon voi siellä ihan tavalliselle paperillekin niitä kysymyksiä ja kommentteja kirjoittaa, mutta paras ja helpoin tapa on laittaa sähköpostia raija.hanninen@sysma.fi