Kahvimyllyssä kosteusvaurioita

Sysmä Yhteiskoulun vanhan ns. kahvimyllyn osalta tehdyssä sisäilma- ja kosteustutkimuksissa on löydetty kosteusvaurioita, jotka voivat aiheuttaa korjaamattomina terveyshaittoja. Tutkimuksen on tehnyt Raksystems Anticimex Insinööritoimisto Oy ja saman toimiston tekemä tutkimus Väihkylän koulun osalta valmistunee parin viikon sisällä.

Vuonna 1924 rakennettuun puukouluun tehtiin saneeraus vuonna 1992.

–Saneerauksen yhteydessä on tehty virheitä, vaikka tietysti silloinkin toimittiin senaikaisten tietojen pohjalta, sanoo kunnan työsuojelupäällikkö Urho Papinniemi.

Epäpuhtauksia on löytynyt mm. alapohjasta ja seinistä ja kiinteistön koneellinen ilmastointi vetää sisätiloihin hallitsematonta korvausilmaa. Myös kivikoulun väliseinistä ja käytävien lattiapinnoilta on löydetty kosteusvaurioita.
Koulun korjaustarvetta on ryhdytty selvittämään jo viime viikolla saneerauksiin erikoistuneen Kuntarak Oy:n asiantuntijan Reino Yli-Honkolan toimesta. Selvityksen jälkeen kartoitetaan korjaustarve ja korjaustoimiin ryhdytään välittömästi.

–Joudumme mahdollisesti siirtämään koulun joitakin toimintoja muualle korjauksen ajaksi. Parasta olisi tietenkin ajoittaa korjaukset kesän ajaksi.

Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki tähdentää, että terveysasioiden kanssa ei leikitellä ja ongelmat otetaan vakavasti.

–Viimeisimpien tietojen mukaan tilanne ei kuitenkaan ole niin paha kuin aluksi luulimme. Asiat tutkitaan perusteellisesti ja korjaussuunnitelmat tehdään sen mukaisesti. Puukoulu on yksi Sysmän vanhimmista ja arvokkaimmista maamerkeistä ja jo sen vuoksi toimenpiteet tehdään huolellisesti asiantuntijoiden suunnitelmien mukaan. Koulunkäynti jatkunee näillä näkymin normaalisti kevään ajan terveystarkastajan luvan perusteella.

KP

Yksi vastaus artikkeliin “Kahvimyllyssä kosteusvaurioita”

  1. Esimerkillistä toimintaa. Kosteusvauriot pitää korjata heti, kun ne havaitaan. Muuten rakennnus homehtuu ja sitten korjauskustannukset ovat huomattavasti suuremmat. Useissa kunnissa rakennusten annetaan homehtua, koska ei ole olevinaan rahaa korjauksiin. Homerakennuksen korjauskustannus on moninkertainen verrattuna alkuvaiheessa havaitun vesivaurion korjaamiseen.

Kommentit on suljettu.