Mökkipalveluita Martalta

Tiesse Oy liittyi valtakunnalliseen Mökkikeskus-ketjuun. Nyt yhtiö elää mökkihuoltopalveluilla. Tiessen Hartolan keskustan Martan Puoti myy käsitöitä ja lahjatavaroita, mutta samalla se on koko yhtiön hermokeskus, josta asiakas saa kaikki palvelut saman katon alta. Löytyypä puodista pieni rautakauppaosastokin.

Tiessen yrittäjät Mari Kunnas ja Jukka Nyyssönen tekivät elämässään kolme vuotta sitten täyskäännöksen ja lopettivat palkkatyön. Sitten tuli muutto Hartolaan yrittäjiksi, olihan kylä jo entuudestaan tuttu mökkipaikkana.
Puoti ideoitiin saman tien. Rautakauppapuolikin otettiin mukaan, koska suuria ketjuja ei ollut tulossa paikkakunnalle.  Pientarvikkeet ovat osaston idea. Keskustaan uudet yrittäjät halusivat, koska siten voi palvella paremmin muun muassa vanhenevaa väestöä.

–Talvet ovat Martan Puodissa joulua lukuunottamatta hiljaista aikaa, mutta kesällä kaikki on toisin. Se on hektistä aikaa. Kesäasukkaat pitävät siitä huolen, Kunnas sanoo.

Puoliso Jukka puolestaan oli mietiskellyt mökkihuoltopalveluita leivänlähteenä jo pitkään ennen Hartolaan muutoa. Se otettiinkin tukijalaksi liiketoimintaan mukaan ja homma lähti pyörimään ihan tyydyttävästi. Vuodenvaihteessa mentiin mukaan Mökkikeskus-ketjuun.

–Mökkihuoltopalveluissa sana leviää nopeimmin suusta suuhun. Nyt meillä on apuna Mökkikeskus-ketjun markkinointiresurssit, Nyyssönen sanoo. Tiesse tavoittaa Mökkikeskuksen kautta 15 000 kesämökkiä Hartolassa, Sysmässä, Heinolassa ja Pertunmaalla.

Ketjutuen ja tuotteistuksen avulla mökkihuolto on tarkoitus nostaa bisneksenä kokonaan uudelle tasolle. Ainakin alku näyttää Nyyssösen mukaan lupaavalta.

TK