Juujoojaa – kiinnostaa!

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän 4H -yhdistys päätti järjestää lapsille valvottua ja ohjattua toimintaa syysloman ajaksi ja tilasi paikkakunnalle sirkuskoulun. Sellainen löytyi Nastolasta ja on nimeltään hauska – Juujoojaa -sirkuskoulu johtajanaan Sipi-Pelle.
Sipistä pari sanaa. Hän liittyi jo nuorena Nuokun sirkuksen riveihin ja kierteli sen mukana Suomea ja Eurooppaakin ristiin rastiin. Sirkus ei jättänyt miestä rauhaan ja aktiivisten sirkusvuosien jälkeen syntyi sirkuskoulu Juujoojaa.
Nyt ollaan pari päivää Sysmässä.
– Suunnittelimme tapahtumaa jonkin aikaa ja totesimme, että se sopii hyvin meidän 60-vuotisjuhlateemaan. Saimmekin tänne Päijätsaliin 15 eskari- ja alakouluikäistä osallistujaa, toteaa 4H:n toiminnanjohtaja Heta Heino.
Sipi-Pelle toteaa, että sirkus -teema vetää aina kohtuullisen paljon oppilaita.
– Täällä pääsee jo parissa päivässä sisälle sirkuksen mielenkiintoiseen maailmaan. Lapset ovat aktiiisia ja rohkenevat kokeilla kaikenlaisia juttuja jo pienen ohjauksen jälkeen.
Ja niitä juttuja riittää parinkin päivän osalle. Jonglöörausta, taikuutta, yksipyöräisellä ajamista, puujaloilla kävelemistä ja jopa nuorallakävelyä. Ja luonnollisesti sirkuksessa on pellejä ja nehän syntyvät kasvomaalausten avulla. Ja suun saa makeaksi hattaroilla.
Juujoojaa tekee 100 – 150 keikkaa vuositasolla tilauspohjalta. Keskon Marketit ovat iso asiakasryhmä, sirkuskoulu käy markettien avajaisissa useita kertoja vuodessa. Sirkuskoulu tarjoaa lisäksi monenlaisia teemallisia numeroita kaikenlaisiin juhliin.
Sysmän 4H – yhdistyksen kerhotoiminta jatkuu viiden kerhon voimin. Heta Heino kertoi lähtevänsä piakkoin tuumaustauolle ja virkavapaalla olevalle toiminnanjohtaja Teea Sahiluodolle ollaan etsimässä parasta aikaa sijaista.

Kuvassa: Sipi-Pelle nappasi seurakseen kuvaan Ennin (vas), Siirin, Alinan, Piitun ja Taikan.