Töyrylöiden Suvituuli

Heikki Helin

K-market Suvituulen kauppias vaihtui vuoden 2010 lopussa.
Lähilehti kertoi 5.1.2011 asiasta seuraavasti: ”Kati ja Pekka Töyrylä aloittivat vuodenvaihteessa K-Market Suvituulen uusina kauppiaina. Tervetuliaiskahvit hörpättiin eilen.
Töyrylän kauppiaspariskunnalla on vankka kokemus alalta, sillä syyskuun alussa tuli kuluneeksi jo 10 vuotta kauppiasuran aloittamisesta. Ensimmäiset vuodet menivät K-kauppiaina Nastolassa K-Market Mikontorilla, jota seurasi seitsemän vuoden rupeama Padasjoella K-market Ruokapadassa.
Remontti kiinteistössä alkaa piakkoin ja viimeistään kesäksi avataan uudistettu K-Supermarket. Asiamiesposti siirtyy Suvituulesta uusiin tiloihin helmikuussa. Erilaisilla järjestelyillä lisätilaa myymälään saadaan jopa 150 neliötä.”

Paikkakunnan
ykköselintarvikeliikkeeksi
Päätavoitteeksi Töyrylät asettavat K-Market Suvituulen saamisen paikkakunnan ykköselintarvikeliikkeeksi.
-Tavoite on kova, mutta eikös sen pidä ollakin. Se on myös realistinen tavoite ja tulemme tekemään sen eteen töitä erittäin motivoituneella mielellä, sanoivat Töyrylät.
Kauppiasura ei ollut Töyrylöille sattuma, sillä Pekan vanhemmat ovat toimineet kauppiaina.

K-Marketista
Supermarket
Remontti valmistui ja keväällä Lähilehti uutisoi (6.4.2011):
”K-Market Suvituuli jalostuu Supermarketiksi. Kaupan avajaisia vietetään 7.4.2011.
Suvituuli on kokenut supermarketiksi muuttumisen myötä melkoisen muodonmuutoksen:
-Sisustus on uusiutunut täysin, hedelmä ja vihannesosasto on täysin uusi, liha- makkara-, leikkele ja kalatiskit ovat menneet uusiksi, samoin rasva- ja kylmätilat sekä juomaosasto. Pakastealtaat ja kaapit ovat myös uudet. Kassat on uusittu ja niiden sijainti on kääntynyt toiseen asentoon, myös hyllyjen suunta on liikahtanut 90 astetta vanhasta mallista kaupan pituussuuntaan.”

Yli 1000 uutta artikkelia
-Uudistuneen kaupan tiloihin tulee myös Veikkaus Oy:n piste. Tuotevalikoima kasvaa noin tuhannella artikkelilla, sanoo kauppias Pekka Töyrylä.
-Etsimme hyllyillemme lisää lähialueen tuotteita, kertoo Kati Töyrylä.
-Lihatiski säilyy edelleen ja sitä kehitetään jatkossa, lisää kauppias Kati Töyrylä.

Pekka sairastui, Töyrylät luopuivat kaupanpidosta
”Kohta viisi vuotta Sysmän K-Market Suvituulta pyörittäneet Pekka ja Kati Töyrylä lopettavat toistaiseksi kauppiasuransa. Suurimmaksi syyksi lopettamiselle Töyrylät ilmoittavat perheen isän Pekan sairauden. Töyrylöiden viimeinen työpäivä on lauantaina 5.9. ja uusi kauppias Satu Niemi-Hukkala aloittaa heti seuraavana päivänä 6.9.” (Lähilehti 28.5.2015)
-Sairauteni teki työn ja perhe-elämän yhdistämisen liian rankaksi, toteaa Pekka Töyrylä.
Töyrylät sanovat pohtineensa lopettamispäätöstä jo pidempään, onhan Pekan sairaus kestänyt jo parisen vuotta.
Pekka Töyrylä kuoli 30.12.2015.

Heikki Helin

Tämä on kirjoitussarjan 598. osa.

 

Kuvassa: Suvituulen henkilökunta huhtikuussa 2011: Edessä vasemmalta Riitta Kivinen, Satu Järvioja, Paula Dammert, Henna Lehtinen, Kati Töyrylä ja Pekka Töyrylä. Takana vasemmalla Raili Töyrylä, Sari Virtanen, Maarit Salonen, Tarja Naumi, Elviira Järvinen, Erja Saarinen ja Esko Honkanen. (Lähilehti)