Tuijan kammarilla

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Lintan Kammarin emäntä Tuija Rajavuori on tavatessa hiukka allapäin, perheen koira oli kuollut muutama päivä sitten. Kammarin 9 -vuotishistoriaa kerratessa mieliala kuitenkin onneksi muuttuu.
Tuija Rajavuori vietti ennen Lintaa aikaansa pitkälti kotonaan. Mies teki reissutöitä ja kolmilapsisessa perheessä oli paljon työtä. Siitä huolimatta hän ehti kutomaan ja neulomaan ja kävi kirkonkylän myyjäisissä kauppaamassa tuotteitaan.
14.10.2010 oli tärkeä päivä.
– Kysyin Tuottajain Maidolta tämän kiinteistön vuokraamista ja minulle vuokrattiin upea hirsinen rakennus ja kaikki sen 7 kammaria ja 220 neliötä.
Tuija avasi vuokraamaansa tilaan kahvilan ja aloitti Bemer -hoidot yhdessä kammarissa. Mutta kun tilaa oli, alkoivat toistenkin kammareiden hyllyt täyttyä pikkuhiljaa erilaisista tavaroista. Tuija aloitti pienellä rahalla, vähitellen, mutta innostus kasvoi kasvamistaan ja tuotevalikoima monipuolistui.
– Ostin kaikki tuotteet ja tavarat itselleni. Messuilla en käynyt, mutta edustajat ja yksityiset ihmiset tulivat tänne esittelemään tuotteitaan. Ne ovat menneet mukavasti kaupaksi, huteja ei hankinnoissa paljoa tullut. Lisänä täällä on myynnissä luonnollisesti itse tekemäni tuotteet.
Tavaroita sisustuskäyttöön, lahjatavaroita ja koristetavaroita. Yksitellen lueteltuna listasta tulisi aivan liian pitkä.
Yhdeksän vuotta on mennyt Tuijan mielestä nopeasti. Monenlaisia asiakkaita on pistäytynyt kahvilla ja ostoksilla ja monista on tullut ystäviä.
– Kesäasukkaat ovat suuri voimavara uskoakseni kaikille sysmäläisille yrittäjille, paikallisia asiakkaita tietenkään unohtamatta.
Hengissä pysymisen ehto on myös uudistuminen. Tarjolla pitää olla jatkuvasti jotain uutta, paikalleen pysähtyminen ei edistä liiketoimintaa.
– Tähän meijerin tilanteeseen toivoisin pysyvää ratkaisua. Stressiä syntyy koko ajan, kun kiinteistö on aina myyntilistoilla, toteaa Lintan Kammarin vuokralainen Tuija Rajavuori.

Kuvassa: Kuvan torkkupeitosta piti tulla tyyny, mutta se kasvoi hiukan suuremmaksi…