Jokiranta – muodin mekka

Helena Mäkinen
HARTOLA

4H-kerholaisia ja kotijoukkoja kerääntyi Jokirantaan sunnuntaina. Eija Kunnaskari toivotti kaikki tervetulleiksi Höntsäkerholaisten järjestämään muotinäytökseen, joka oli samalla kaikkien 4H-kerhojen kevätjuhla.
Päästiin ihailemaan kerholaisten tuunaustaitoja.
– Osa on tehnyt kaksi, jopa kolmekin vaatetta, kertoi Eija ja esitteli kaikki muotinäytöksen mallit ja asut.
Maria oli tuunannut mustan T-paidan, Aada oli avannut raitapaidan selkämyksen ja koristellut miehustaa. Riinan tyylikäs paitamekko oli saanut koristeita. Emilia oli piristänyt turkoosin kesäpuseronsa selkäpuolen numeroilla. Eetu oli tehnyt itselleen puffetti-asun. Iinan tennarit ja farkut olivat kokeneet muodonmuutoksen. Viimeisenä Kiia esitteli vaaleankeltaisen T-paitansa.
Seuraavaksi Eija haastatteli Reeta Raiviota, joka oli tullut tekemään tytöille meikkejä ja kampauksia. Reeta rohkaisi kaikkia olemaan oma itsensä ja komppasi muotinäytöstä.
Väliajalla Emilia kertoi, että oman asun tuunaaminen oli ollut tosi kivaa.
– Ihan helppoa se ei ollut. Ja jännitti käydä esittelemässä sitä. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, pusero on mukava. Olen käynyt tuunauskerhon lisäksi myös kokkikerhossa ja seikkailukerhossa.
Toisen kierroksen aloittivat Essi, Ella ja Jaakko. 1-vuotiaalla Jaakolla oli tyttöjen tuunaama viitta, jota koristi Lepakkomiehen tunnus. Ella oli tehnyt farkkuhaalaristaan hauskan, Essi oli värjännyt T-paitansa ja farkkunsa. Aadan shortsit olivat saaneet koristeita. Ella esitteli Marian suunnitteleman paidan. Kiia oli löytänyt sinistä kangasta ja kietaissut siitä itselleen mekon. Asun täydensivät äidin korkkarit.
Yllätysohjelmana jammattiin Fröbelin palikoiden tahdissa, kerholaiset näyttivät mallia. Lopuksi kerholaiset saivat vielä tsemppipalkintoja ja kannustusta sylin täydeltä.

Kuvassa: Mallit ja asusteet. Eturivi (vas.) Riina, Ella sylissään Jaakko, Maria ja Kiia. Takarivi: (vas.) Emilia, Essi, Aada, Iina ja Eetu.