Majutvedellä Molskattiin

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Vaikka Kevätmolskauksen osallistujat kantoivat rantaan isoja kalasaaliita, piti kilpailun organisaattori ja Molskauksen puheenjohtaja Ville Ruppa tämänkeväistä saalismäärää tavanomaista pienempänä.
Kalatapahtuma Molskaus ja samalla yhdistys syntyi neljännesvuosisata sitten ja yksi alullepanevista voimista oli muistitietojen mukaan Matti Jutila. Yhdistyksen puheenjohtajana on viimeiset parikymmentä vuotta toiminut Ville Ruppa.
Molskaus järjestää joka kevät ja syksy kalastustapahtuman, missä uistimin kisataan ja etsitään parhaan tuloksen saanutta venekuntaa. Kalat punnitaan (hauen kerroin on 1, kuhan 3 ja ahvenen 5) ja parhaan pistemäärän saanut on luonnollisesti voittaja.
Yhdeksän venekuntaa lähti viime lauantain Molskaukseen ja ainakin toimittajan mielestä rantaan tuotiin kokolailla suuria lasteja, pääasiassa haukia.
Voitosta kehkeytyi tasaväkinen kilpailu. Venekunta Joni Alanko (kippari), Joni Kantonen ja Olli Juhola putsasivat aika pitkälle palkintopöydän: yhteispisteet 18.310 (suurin kala, hauki 4980 g ja kohtalainen kuhakin oli poikien saalisvasussa). Toiseksi kisassa uistelivat Juha Karjalainen, Jukka Rosberg, Jere Toivonen ja Teemu Salonen tuloksella 15.520 pistettä. Pronssi tuli joukkueelle Mikko Aaltonen, Kimmo ja Tommi Tuominen ja Jori Ruotsalainen pistein 8.010.
Voittajajoukkue kertoi sahanneensa Majutvettä ristiin rastiin ja kalat löytyivät välivedestä.
Molskaus on upea sysmäläisten kalamiesten kilpailu, jolle toivotaan edelleen menestyksekkäitä tulevia vuosia.

Kuvassa: Voittajavenekunta Joni Kantonen (vas.), Joni Alanko ja Olli Juhola. Jonin käsissä kilpailun suurin kala.