Kalholla pärähtää

Helena Mäkinen
HARTOLA

Itä-Hämeen FK-kerho ry:llä oli kokous Kalhon karting-radan kioskilla. Yhdistyksen puheenjohtaja Benjami Pohjankoski kertoi, että kerhoillat jatkuvat kesä-elokuussa keskiviikkoisin klo 18-20.
Kalle Rajakangas jatkoi, että pyrkimyksenä on saada toiminta virkistymään. Uusia lajin harrastajia etsitään.
Kerhoilloissa on säävaraus: sadekelillä ei ajeta, mutta Kalhon sää kannattaa kauempaa tulevien tarkistaa vaikka Parikan Arilta. Puuhamiehet lupasivat järjestää kerhoiltoihin huoltajille ja ajajille ilmaisen kahvitarjoilun. Kierroksen hinta pysyy eurossa.
– Sillä kierroshinnalla harvemmin ajavien on edelleen edullisempaa ajaa kerhon autoilla kuin hankkia oma. Kerholla on 7 menopeliä: 2 juniorien, 2 nuorison ja 3 aikuisten autoja, luetteli Pohjankoski.
Kokenut pärjää sateellakin, mutta niille, jotka tulevat vasta tutustumaan lajiin, ei suositella sadeajoa. Sadekelirenkaiden vaihto on niin iso operaatio, ettei se kannata. Ja ajovarusteiden pitäisi olla sellaiset, ettei kastuminen haittaa.
Ensimmäinen sementtirata rakennettiin 1960-luvulla. Nykyisen 500 metrin asvalttiradan kurvit antavat haastetta sekä aloittelijoille että kokeneemmille.
– Kerhon jäsenet saavat ajaa ympäristöluvan sallimina aikoina itsekseen. Jäsenmaksulla saa oman avaimen, muita maksuja ei ole, mutta oma auto pitää olla. Kerhon autoja saa tilata, joku meistä tulee antamaan ne käyttöön. Ulkopaikkakuntalaiset, joilla on oma auto, saavat avaimen Taukotuvalta, kun maksavat 20 euron päivämaksun, kertoi Pohjankoski.
Rajakangas suunnitteli poikansa Miron kanssa radan siistimistä. Puskat pois ja ruoho lyhyeksi, jotain muutakin pientä laittoa saattaa löytyä. FK-harrastus on aina välillä hiipunut, mutta isiltä kipinä on ennenkin siirtynyt seuraavalle sukupolvelle, siitä Rajakankaat ovat hyvä esimerkki.
– Tässä hommassa oppii paljon autoista, tuumasi Miro, kun porukka aloitti illan talkoot.

Kuvassa: Benjami Pohjankoski, Ari Parikka, Mika Streng, Harri Palvanen ja Kalle Rajakangas. Edessä aikuisten autossa Miro Rajakangas. 595 on nuoriso- ja 12 juonioriauto.