Jari-Pekka sai Yrittäjäristin

Jari-Pekka Koponen sai Yrittäjäristin Suurristin ansioistaan yrittäjänä, yrittämisen edistämisestä ja toimimisesta yrittäjäjärjestössä. Suomen Yrittäjät ovat jakaneet tunnustusta vuodesta 1990.

Suomen Yrittäjien hallitus vahvisti syksyllä 2002 Suurristin jakosäännön seuraavasti: Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristi on huomionosoitus henkilölle, joka yksityisenä yrittäjänä tai yksityisen yrittäjyyden edistäjänä on erityisen ansioitunut ja/tai omalla panoksellaan vaikuttanut merkittävästi Suomen Yrittäjien tai sen jäsenjärjestöjen luottamustehtävissä ja/tai osallistunut yhteiskunnallisiin luottamustehtäviin vähintään maakuntatasolla edistäen niissä yksityistä yrittäjyyttä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus luovutti perjantaina Hankasalmella Jari-Pekka Koposelle järjestön korkeimman huomionosoituksen: Yrittäjäristin Suurristin. Järventaus on Hartolan vapaa-ajanasukas ja Koponen Jari-Pekka oy:n toimitusjohtaja.

25 vuotta sitten Jari-Pekka avasi liikenneaseman Hankasalmelle ja vuonna 2002 hän oston kautta tuli liikenneasemayrittäjäksi Hartolaan. Vuonna 2013 valmistui liikenneasema Joroisiin.

Koponen on toiminut Hankasalmen yrittäjien ja Keski-Suomen yrittäjien puheenjohtajana sekä Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajana.

Luovutuspuheessaan Järventaus totesi, että Koponen täyttää saantiperusteet kaikilta jakosäännön osilta. Suurristin saa ainoastaan ansioista, ei rahalla tai vuosien perusteella. VJ