Isyys on…

Mika Sankari
HARTOLA

Isänpäivää vietettiin tänä vuonna sunnuntaina 8. marraskuuta. Lähilehti tavoitti haastatteluun hartolalaisen Antti Halmekosken.

Hei Antti, kertoisitko haastattelun aluksi joitakin perustietoja itsestäsi? Syntymäpaikasta, koulutuksista, tähänastisesta työurasta ja perheestä voidaan aloittaa.
-Olen syntynyt ja käynyt peruskouluni täällä Hartolassa. Sen jälkeen suoritin ammattikoulussa autoalan perustutkinnon.
-Nuorena kesät menivät töissä esimerkiksi tielaitoksella, rakennuksilla ja kattopeltisepän töissä. Ammattikoulun jälkeen olin kivimiehenä Helsingissä ja sen jälkeen oli edessä armeijaan lähtö. Hain “sissihavun” hihaan Mikkelistä eli Savon Prikaatista. Sitten opiskelin oppisopimuskoulutuksella nykyiseen ammattiini cnc-koneistajaksi Konepaja Seppo Suomi Oy:ssä. Siellä olenkin ollut duunissa vuodesta 1998 lähtien. Tein jonkin aikaa, kauan sitten, myös järjestyksenvalvojan hommia ravintoloissa cnc-koneistajan työn lisäksi.
-Perheeseeni kuuluvat avovaimo Maarit, poikamme Roope ja Uuno-koira.

Mitä kaikkea isyys sinulle merkitsee? Millaisissa merkeissä isänpäiväsi meni?
-Isyys on minulle ilo, kunnia ja etuoikeus. Kyseessä on suurin haave, koko elämän mittainen matka, mistä olen vastuussa. Se on parasta, mitä minulle on tapahtunut.
-Isänpäivä meni kotosalla perheen kanssa ja isänpäivälounasta nauttiessa yhdessä vanhempien ja siskon perheen kanssa.

Sinut tunnetaan myös urheilumiehenä. Mistä mahtaa olla peräisin
HIFK-kannatuksesi?

-En enää muista, mistä se on alkanut, koska olen ihan pikkuskidistä asti ollut HIFK-fani. Sitä vaan on aina ollut punainen sydämeltään ja punainen veri on virrannut suonissani. “En gång IFK, alltid IFK”, kuten seuran kuuluisa slogan sanoo tyhjentävästi. Seuraan kyllä muutakin urheilua monipuolisesti, sillä urheilu on ollut aina sydäntäni lähellä.

Olet kohtuullisen aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Mihin kaikkeen sitä (Facebook, Instagram, Youtube jne.) voi mielestäsi käyttää? Miten puntaroisit somen hyviä ja huonoja puolia?
-Voihan sitä somea käyttää vaikka mihin, kuten yhteydenpitoon, mainostamiseen, tapahtumien järjestämiseen ja muuhun vastaavaan.
-Hyvänä puolena on etenkin se, että tulee pidettyä yhteyttä kaikkiin niihin ihmisiin, kuten ystäviin, kavereihin ja sukulaisiin, keitä elämä on levittänyt vuosien saatossa eri puolille maailmaa.
-Huonona puolena on tietysti se, että nettiin jää kaikki, mitä sinne kerran laitat.

Millaista arkesi on juuri nyt?
-Kai se sellaista lapsiperheen perusarkea on. Aamusta töihin, sitten hakemaan Roopea koulusta tai iltapäiväkerhosta, koiran lenkitystä, läksyjä, ruuanlaittoa ja harrastuksia.

Mitä harrastuksia sinulla on? Haastattelun lopuksi voit vielä lähettää terveisiä?
-Kai ne säännöllisimmät harrastukset on Uuno-koiran kanssa lenkkeily päivittäin ja livepokeriturnaus kerran viikossa. Muut harrastukseni painottuvat lähinnä Roopen harrastuksiin tai ovat säännöllisen epäsäännöllisiä, kuten erilaiset urheilulajit ja kalastus.
-Mukavaa syksyn/talven jatkoa kaikille ja pysykää terveinä!