Hörkkö palkittiin gaalassa

Päijät-Hämeen urheilugaala järjestettiin Lahden Sibeliustalossa  järjestyksessään kolmannen kerran.  Tilaisuudessa palkittiin maakunnan alueella urheilun parissa ansioituneita henkilöitä alkaen maakunnan vuoden urheilijan valinnasta. Tämän tittelin sai osakseen F1-kuljettaja Valtteri Bottas.Jokainen kunta sai ehdottaa palkittavaksi vuoden urheiluteon tehnyttä henkilöä. Sysmän kunnasta palkinnon sai pitkän uran liikunnan parissa tehnyt opettaja Ilkka Hörkkö. Palkintoa voi ehdottaa myös urheilutapahtumalle tai seuralle, mutta Sysmän kunta on pitäytynyt palkitsemissa henkilöissä; Hörkköä ennen palkinnot ovat menneet Veikko Lahtiselle ja Kaarina Linnalle. Hartolan tämänvuotisen palkinnon sai ikämiesurheilija Esa Kiuru.

Ilkka Hörkkö sai ensikosketuksen salibandyyn jo 1980-luvun alkupuolella opiskelukaupungissaan Savonlinnassa. Tuolla nimellä lajia ei tosin ollut olemassakaan, pelattiin sählyä. Muutettuaan työelämään kotipaikkakunnalleen Sysmään alkoi varsinainen salibandyn harrastus. Suomi, Ruotsi ja Sveitsi olivat kehittäneet lajin säännöt v. 1985 ja aloitettiin kilpailutoiminta. Ilkan  osalta tiiviimpi  lajin harjoittelu alkoi, kun Itä-Hämeen alueella olevat harrastajat kokoontuivat yhteen ja sarjatoimintaan lähdettiin saman tien. Oma seura, Bandy Boys -88 perustettiin ja sen kotipaikkana oli alkuunsa useita vuosia Pertunmaa.

Pian ylikunnallisen seuran harrastajista yli puolet oli sysmäläisiä ja seura rekisteröitiin Sysmän v. 1995. Laji onkin saanut paikkakunnalla vahvan jalansijan ja on yksi Sysmän kolmesta suuresta seurasta Sysmän Sisun ja Sysmän Voimistelijoiden rinnalla.

BB-88 on menestynyt toiminnoissaan; seuran edustusjoukkue on hallin valmistumisesta lähtien vuodesta 2005 pelannut 2.divisoonatasolla yhtenä Päijät-Hämeen kärkiseuroista. Junioritoimintaa on niin tytöissä kuin pojissa sekä myös aktiivista harrastamista naisten keskuudessa. Parhaimmillaan jotkut juniori-ikäluokat ovat päässeet SM-sarjaan saakka.

Ilkka Hörkkö on toiminut seuran hallinnossa sen perustamisesta lähtien, yhteensä n. 26 vuoden ajan. Valtaosan tästä ajasta hän on toiminut seuran sihteerinä.
Pienessä seurassa tämä tehtävä on ollut eräänlaisen toiminnanjohtajan pesti, tietty ilman palkkaa naurahtaa Ilkka.

Lisäksi mies on toiminut aktiivisesti pelaajana eri sarjoissa, valmentajana, toimitsijana, huoltajana ja tarvittaessa tuomarinakin. Nykyään hän toimii 2. divisioonassa pelaavan miesten joukkueen johtajana sekä naisten joukkueen valmentajana.

Mieluisinta viimeisten kymmenen vuoden aikana  on ollut nähdä tyttöjen ja naisten nouseva panos sekä aivan huipputasolle ylettyneiden sysmäläisten salibandyn kasvattajien joukko, iloitsee palkittu Ilkka Hörkkö.

KP