Herkkukammari Hartolaan

Mika Sankari
HARTOLA

Tuttu tuoksu leijailee jo ovella nenään. Kassan ympäristö tuotteineen ja asetteluineen näyttää tutulta… Kyllä, la Kar de Mumman herkkuja leivotaan täällä jälleen! Tavaramerkki säilyy toimintaa nyt pyörittävällä Pirtevan Herkulla.

Yhdystie kolmen kiinteistö on ollut osaksi tyhjillään. Se tuli tutuksi paikallisille vuosikymmenten kuluessa Reijo Sertin tili- ja kiinteistöisännöintitoimistona.
– Halukkaat ostajat puuttuivat. Mutta ei siinä mitään, päätimme aloittaa kahvilatoiminnan pyörittämisen Pirkko Hämäläisen ja ystäviemme kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen. Ystävät ovatkin tarvittaessa apunamme, Sertti kertoo.

Kodikkaasti sisustettuun kahvilaan on hankittu sisustustarvikkeita eri paikoista.
Tuotteet leivotaan paikan päällä ja niitä on saatavilla myös gluteenittomina. Näin Tainionvirran sillan kupeessa tutuksi tullut periaate jatkuu uudessakin osoitteessa. Pesto-juustofocaccia, rahkapiirakka ja muut herkut jatkavat elämäänsä Yhdystien viihtyisässä miljöössä.
– Reseptiikka on tiukasti ammattilaisten hallussa, sillä “Reijon pulla” ei ole niin hyvää, hän hymyilee.

Kahvilalla on täydet anniskeluoikeudet.
– Saatavilla on mm. erikoiskahveja, virvokkeita, Saimaan Panimon tuotteita ja Joutsan Sahtia. Viiniäkin löytyy valikoimastamme, ryhdymme tekemään talon omaa sangriaa. Paljon on kaikenlaisia ajatuksia mielessä, katsotaan mitä kaikkea tulee toteutumaan. Pikkuhiljaa hyvä tulee, Sertti miettii.

Herkkukammarista löytyy tilaa kesäaikaan ulkoalue mukaan lukien jopa usealle kymmenelle hengelle. Terassille on tulossa mm. aurinkovarjoja.

Kesän lähestyvät tapahtumat suurtoripäivineen ja Taiteiden öineen tuovat mukavaa säpinää Hartolan kesään. Herkkukammari on vahvasti menossa mukana.

Yritys kertoo toiminnastaan aktiivisesti somekanavillaan. Esimerkiksi Facebookista ja Instagramista löytyy mm. veden kielelle tuovia kuvia herkuista.

Kahvilasta voi myös tilata tuoreita tuotteita etukäteen vaikkapa juhlia varten osoitteesta herkkukammari@lakardemumma.fi tai puhelimella 040 559 7366.

Sertti on ilokseen huomannut vanhojen asiakkaiden alkavan löytää takaisin, vaikka uusi paikka onkin vähän sivummalla entiseen verrattuna.
– Ohikulkijatkin muistavat uniikit tuotteet.

Kahvila on auki kesäsesongin aikaan päivittäin.
Aukioloajat ovat ma-to 9-17, pe-la 9-21 ja su 14-20.