Hauki oli syönnillään muistouistelussa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Toivo Pylväläisen muistouistelu houkutteli lähtöpaikalle Ilolaan 13 venekuntaa. Aamukahvin ja kipparikokouksen jälkeen kisan organisoija Markku Lepistö lähetti veneet Tehinselälle – yhtä lukuunottamatta. Venekunnan moottori ei suostunut käynnistymään ja haikein mielin he joutuivat jäämään rannalle.


Uistelupäivä oli tyyni ja pilvipoutainen. Muutama pieni sadekuuro pyyhkäisi Päijänteen yli kilpailun aikana. Kalatkin nauttivat päivästä, sillä niiden suut pysyivät kiinni. Useampi venekunta sai yli 50 sentin mittaisia taimenia, mutta kisaan kelpuutettuja yli 60 sentin taimenia tai järvilohia ei iskenyt yhteenkään vieheeseen. Useampikiloisia haukia tulikin sitten useita ja myös muutama komea ahven. Alamitan ylittäviä kaloja sai seitsemän venekuntaa.


Kaikki mitalisijat tulivatkin hauilla. Voittoon ylsi Pasi Hämäläisen kipparoima sysmäläinen venekunta kahdella hauella. Hopealle sijoittui lahtelaisen Maarit Poutasen kipparoima venekunta myös kahdella hauella. Padasjokelaisen Tommi Penttilän vene otti pronssia yhdellä hauella.


Tunnelma punnituspaikalla oli rento ja palkintoja riitti kaikille. Osanottajia oli Sysmän lisäksi Padasjoelta, Lahdesta ja kaukaisimmat Rajamäeltä.
Useammasta suusta kuului, että ensi vuonna uudestaan.

Tulokset:

  1. Pasi Hämäläinen, Tuomas Vuorio, Tomi Finnback, Kimmo Pesonen, 6040 p.
  2. Maarit Poutanen, Timo Virtanen, 4910 p.
  3. Tommi Penttilä, Marjut Åström, 2770 p.
  4. Pentti Lehtimäki, Matti Raatikainen, Nina Wickman, Joonas Raatikainen, 2100 p.
  5. Markku Salminen, Miikka Salminen, Rauno Salminen, 1740 p.
  6. MikkoToivonen, Jan Nyrhinen, 1670 p.
  7. Markku Vuorio, Kimmo Nurmi, 1020 p.

Kuvassa: Voittajajoukkue kahden haukensa kanssa.